Rudar 47 Foto: Pan Givova Kup

Rudar 47 i Auto Florijanić Telecomm u finalu veterana, Nedeljanec i Mladost (M) u finalu seniora

| 5.2.2018. u 09:33h | Objavljeno u Sport

Natjecanje na Pan Givova kupu, odnosno dvoranskom prvenstvu u malom nogometu za registrirane klubove u Vidovcu, došlo je do samog raspleta. U subotu i nedjelju, 3. i 4. veljače odigrane su dvije utakmice osmine finala kod seniora te utakmice četvrtfinala i polufinala kod seniora, veterana, juniora i pionira.

Subotnji dan otvorili su pioniri. U polufinale su se plasirali Rudar 47 koji je svladao Trnje 4:0, Varteks 1 pobjedom protiv Slobode ŠN 1 6:1, Ivančica slavljem protiv Slobode ŠN 2 3:1 i Podravina koja je bila bolja od Lepoglave 4:1.

Kod juniora u četvrtfinalu, Varaždin je deklasirao Fotex Junajted rezultatom 7:1, toplička Mladost je s minimalnih 1:0 svladala Slobodu ŠN, Rudar 47 Lepoglavu 3:1, dok je Varteks 1 pobijedio Klenovnik 4:3.

Uvjerljivi su bili i veterani Rudara 47 pobijedivši Nedeljanec 8:1, u polufinale su se plasirali i Auto Florijanić Telcomm pobjedom protiv Slobode iz Tužnog 2:1, Plitvica iz Gojanca koja je s 4:3 pobijedila Feliks Slobodu ŠN 4:3, dok je najneizvjesnije bilo veteransko četvrtfinale između Budućnosti i Varteksa. U regularnom dijelu završilo je 1:1, a nakon lutrije penala bolji su bili bumbari.

U subotu je odigrana i jedna utakmica osmine finala kod seniora i dva susreta četvrtfinala. Budućnost 2 svladala je Omladinac 5:1, dok su kasnije Vidovčani ispali od Mladosti iz Margečana koja je bila bolja s rezultatom 2:1. Polufinale je u subotu izborio i Nedeljanec koji je nakon penala s ukupnih 5:4 izbacio Slobodu iz Tužnog 1.

Nedjeljni dan otvorili su juniori polufinalnim utakmicama. U finale se plasirao Varteks nakon što je na penale svladao topličku Mladost s ukupnim rezultatom 4:3. Bumbari će se susresti s Varaždinom koji je svladao Rudar 47 rezultatom 6:3.

Uslijedio je susret osmine finala kod seniora između Poleta iz Tuhovca i Budućnosti 1. Bolji su bili Tuhovčani s 4:2. Kod pionira u finalu će se pak susresti Podravina i Ivančica. Ludbrežani su s 3:2 pobijedili Rudar 47, dok su Ivančani nakon kaznenih udaraca s ukupnih 5:4 svladali Varteks 1.

Kod veterana u finale se plasirao branitelj naslova Rudar 47 i Auto Florijanić Telecomm. Nogometaši iz Donjeg Ladanja bili su bolji od Varteksa 4:2, no daleko neizvjesnije bilo je u drugom polufinalnom susretu. Nakon što je u regularnom dijelu završilo 2:2, trnovečka ekipa s ukupnih 9:8 bila je bolja od Plitvice iz Gojanca.

U nedjelju su odigrane i dvije četvrtfinalne i polufinalne utakmice kod seniora. Polufinale je izborio Polet iz Tuhovca visokom, 11:0, pobjedom protiv Jalžabeta. No, potom su Tuhovčani poraženi u polufinalu od Mladosti iz Margečana. Regularni dio završio je 3:3, a spretniji su bili Margečani nakon penala s ukupnih 6:5. 

Slično se provelo i Čevo. Podevčevci su pobijedili u četvrtfinalu Trnje 2:1, no u polufinalu su od njih bili bolji Nedeljančani rezultatom 4:2. Seniori Nedeljanca tako imaju priliku osvojiti turnir nakon 12 godina budući da su oni odnijeli titulu 2006. godine kada je prvi put održan turnir. Mladosti iz Margečana ovo bi bio prvi naslov.

U nedjelju, 11. veljače na rasporedu je finalni dan, a utakmice počinju od 13 sati, dok je finale kod seniora na rasporedu od 19.30 sati.