Trener Rijeke Simon Rožman Foto: screenshot NK Rijeka

Rožman: Jako ozbiljno se pripremamo za sutrašnju utakmicu jer želimo ići dalje

Varaždinske vijesti/Novi list | 15.12.2020. u 16:51h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

– Kup je posebno natjecanje gdje vrijedi i gdje se pamti samo prvo mjesto. Tako se treba ponašati ako želiš do trofeja. Isto tako u Kupu nemaš pravo na kiks i s tim mentalitetom nastavljamo ovo natjecanje. Ispred je nas ozbiljna, radna i disciplinirana ekipa koja ima što reći posebno na svojem terenu. Moramo biti na svojoj razini i ne smijemo tražiti alibi unaprijed. Trebamo rastrčanu ekipu punu energiju. Imamo manjih zdrastvenih problema, međutim tko istrči mora biti na maksimumu – rekao je trener momčadi Rijeke Simon Rožman uoči sutrašnjeg gostovanja u Varaždinu, u susretu osmine finala hrvatskog Kupa, a prenosi Novi list.

Rijeka je osvojila dva posljednja Kupa nakon što je slavila u Varaždinu 1:2?

 – Lijepo je to kada završiš sezonu s trofejom, a ako je to nova povijesti onda bih odmah potpisao da ponovo bude 2:1. Međutim, daleko od toga da će biti lako. Varaždinci imaju puno dobrih pojedinaca, imaju novu energiju s novim trenerima. Jako ozbiljno se pripremamo za ovu utakmicu jer želimo ići dalje u kup-natjecanju.

Kakva je situacija s Frankom Andrijaševićem i ostalim “načetim” igračima?

– Franko je sigurno “out”, on je završio polusezonu. Stradao mu je gležanj. Upitna su još tri igrača zbog manjih ozljeda, vidjet ćemo kako će se osjećati na dan utakmice. Odlučit ćemo se za one igrače koji će biti spremni za borbu i disciplinu. Utakmica će biti neizvjesna i fokus kroz svih 90 minuta na utakmicu će odlučivati tko će ići dalje – rekao je Rožman, a prenosi Novi list.