Ronald Ređep Foto: Martin Novosel

Ronald Ređep uoči Lige prvaka: Mogli bi u 1/4 finale, ali realniji je Europa kup

| 9.9.2019. u 19:12h | Objavljeno u Sport

Hrvatski stolni tenis će nakon dulje vremena opet ima predstavnika u muškoj Ligi prvaka. Do sada su tu čast uglavnom imali klubovi iz Zagreba, a po prvi put u povijesti u najjačem europskom stolnoteniskom natjecanju igrat klub iz Varaždina. Stolnoteniski klub Starr nastupat će u skupini D u kojoj su im suparnici njemačka Borussia iz Düsseldorfa, francuski Hennebont te portugalski Sporting.

- Očekujemo dobru promociju sporta i kvalitete. Po prvi puta u ovom natjecanju igrat će jedan varaždinski klub i to u olimpijskom ekipnom sportu. Sport će se u budućnosti sve manje moći oslanjati na podršku lokalne samouprave i takvi projekti nude nam priliku da dobijemo pažnju sponzora i drugih zainteresiranih partnera - rekao je predsjednik i igrač STK Starr, Ronald Ređep.

Kvalitetna pojačanja

Zbog nastupa u najvišem klupskom rangu natjecanja u Europi, Starr se pojačao s nekoliko igrača. Boje varaždinskog kluba će braniti Japanac Kenta Matsudaira (123. igrač na svijetu), Tajpežanin Chia-Hung Sun (286.) i Nijemac Liang Qiu (421.), a prijavljeni su još i Tan Ruiwu, Slovenac Ludvik Peršolja, Ronald Ređep i mlada nada Leon Šantek.

- Zahvaljujući vezama našeg sportskog direktora Mathiasa Landfrieda i mene osobno, okupili smo respektabilnu ekipu. Glavni motiv i želja bili su nam da nađemo igrače koji su mladi i žele se dokazati, ali zbog kvalitete u svojim zemljama ne mogu dobiti priliku, ili igrače koji su nekad bili u samom svjetskom vrhu pa su zbog nekih razloga pali na lošu poziciju. Mislim da smo u tome uspjeli - objasnio je Ređep.

Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...