Matthias Landfried (lijevo) i Ronald Ređep najavili finale protiv Libertasa Marinkolora Foto: Martin Novosel

Ronald Ređep: Dubrovnik je blagi favorit u finalu zbog bolesti Tana Ruiwua

| 16.4.2018. u 15:36h | Objavljeno u Sport

Muška ekipa STK Starra prije više od tjedan dana se plasirala u finale HEP Superlige u stolnom tenisu, nakon što je s dvije glatke pobjede svladala STK Pulu 4:1 i 4:0. U reprizi prošlogodišnjeg finala, opet će se susresti s ekipom STK Libertasa Marinkolora, kada su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci, predvođeni igračem i predsjednikom STK Stara, Ronaldom Ređepom, žele uzvratiti udarac.

- Sutra nas čeka finale prvenstva Hrvatske. Velik je to dan za varaždinski sport. Nakon dugi niz godina, jedna Varaždinska sportska ekipa ima šansu da iz jednog olimpijskog sporta osvoji naslov - rekao je Ređep na današnjoj najavi sutrašnjeg prvog dvoboja finala koji će se igrati u Areni Varaždin.

U finalu, STK Starr je trebao nastupiti u punom sastavu jer se konačno trebao ekipi pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se spremao u Kini za finalnu seriju, ali ima virusnu infekciju i neće biti dostupan ekipi u sutrašnjem srazu s ekipom iz Dubrovnika, a prema svemu se čini da će ujedno propustiti i sve ostale susrete finala. Zeng Jia također je trenutno u Kini i također ima virozu, ali bi trebao biti dostupan za nastup u sutrašnjem prvom dvoboju. U ekipi su, unatoč ovima problemima, optimisti, iako priznaju da s ovim spletom okolnosti, ekipa iz Dubrovnika favorit.

- Dubrovnik je blagi favorit zbog ove specifične situacije. Nismo imali izbora kod Zenga da ga ne pustimo u Kinu jer ovdje nismo dobili adekvatne uvjete da se sprema za finalnu seriju da bude u najboljoj mogućoj formi. Gotvo sam siguran, ukoliko će sve biti u redu sa Zengom, da ćemo nastupiti u sastavu Zeng, Nikola Horvat, rezerva Leon Šantek i ja - najavio je Ređep.

- Još jednom imamo situaciju kao i prošle godine. Prošle godine je bio jako težak susret. Dobili smo prvi susret 4:3 i izgubili druga dva sa istim rezultatom 4:3, što znači da smo izgubili jako tijesno. Ove godine bismo sigurno osvojili naslov da smo u punom sastavu, ali imamo lošu sreću pa moramo napraviti najbolje što možemo u ovom finalu. Još uvijek možemo pobijediti i osvojiti naslov te ćemo se svi za to boriti - zaključio je prošlosezonsko trenersko pojačanje u varaždinskom klubu Matthiasa Landfried.

Finale će se igrati u velikoj dvorani varaždinske Arene s početkom u 17 sati.

30728359_10213564150871841_1274930792362934272_o.jpg

Označeno u