Ritmičarke Vindije uspješne na međunarodnom 39. svibanjskom turniru u Zagrebu

| 29.5.2019. u 15:37h | Objavljeno u Sport

Ritmičarke varaždinske Vindije nastupile su na tradicionalnom međunarodnom 39. svibanjskom turniru u individualnom programu, koji se održao u sportskoj dvorani XV gimnazije u Zagrebu, a okupio je 110 natjecateljica.

U B programu, u kategoriji baby 2011. godište nastupile su dvije najmlađe predstavnice varaždinske Vindije. Svojim vrlo dobrim nastupom, u vježbi bez rekvizita, Lucija Barbir osvojila je 1. mjesto, dok je Eva Kocijan, također u vježbi bez rekvizita zauzela 5. mjesto.

U istom programu, u kategoriji mini 2010. godište, u vježbi bez rekvizita nastupile su predstavnice GK Vindija Laura Tomašković i Anđela Jergan. Laura Tomašković osvojila je 1. mjesto, dok je Anđela Jergan osvojila 3. mjesto. U kategoriji B mini 2009. godište Vita Kocijan u svojoj je vježbi bez rekvizita zauzela 3. mjesto, dok je u kategoriji B kadetkinja Mia Petek nastupila u vježbi s vijačom i osvojila 2. mjesto.

U B programu, u kategoriji juniorki nastupile su Leona Pretković i Sara Crnčec. Pretković je svojim nastupima ukupno osvojila 6. mjesto, dok je u vježbi s obručem izborila broncu. Sara Crnčec osvojila je 2. mjesto u višeboju, dok je u vježbama s obručem i čunjevima bila druga, odnosno treća.

U A programu, u kategoriji mlađih kadetkinja predstavila se Paulina Tomašković, koja je u višeboju osvojla 2. mjesto. U vježbi s vijačom Tomašković je zauzela 2. mjesto, dok je u vježbi s obručem osvojila 1. mjesto. U istom programu, u kategoriji juniorki nastupile su Tamara Artić i Lara Domislović. Artić je svojim nastupima uvjerljivo osvojila četiri prva mjesta u višeboju, kao i pojedinačno u vježbama s loptom, čunjevima i trakom. Lara Domislović u višeboju je zauzela 5. mjesto.

Ritmičarke Vindije na ovom su turniru nastupile pod vodstvom svoje trenerice Anamarije Želimorski Pavić, a svojim su odličnim rezultatima zaključile još jedan uspješan vikend, nakon kojeg već sljedeći slijedi kolo kupa regije Sjever u B programu, koje je ujedno i kvalifikacijsko natjecanje za završnicu Kupa Hrvatske koje će se vikend poslije održati u Poreču. Najbolja juniorka Tamara Artić imat će priliku nastupiti za reprezentaciju na FIG dijelu turnira Luxembourg Trophy 2019.