Članice GK Vindija Foto: gk vindija

Ritmičarke Vindije uspješne na kvalitetnom Aura Cupu u Zagrebu

| 18.4.2017. u 07:45h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U dvorani SC Lučko u Zagebu održano je najveće i najjače međunarodno natjecanje u ritmičkoj gimnastici u Hrvatskoj u zadnjih nekoliko godina. Organizator, GK Aura uspio je zahvaljujući velikom trudu i entuzijazmu okupiti velik broj natjecateljki iz čak 21 zemlje s 4 kontinenta. Isticale su se ruske gimnastičarke, a uz njih vrlo dobre Španjolke, Grkinje, Japanke. U toj konkurenciji uspješno su se nosile ritmičarke Vindije.

Rezultatski su bile bolje djevojke u B programu koje su prvi dan natjecanja osvojile 2 zlatne medalje, no svakako treba istaknuti nastupe nove juniorke Tamare Artić u kategoriji koja je bila najjača na turniru.  

Prvog dana natjecalo se u B programu, a za Vindiju su nastupile Leona Pretković koja je među 29 natjecateljki u kategoriji juniorki B programa  zauzela 14. mjesto, pre-juniorka Sara Crnčec je osvojila 1. mjesto među 10 natjecateljki 2006. godišta kao i najmlađa natjecateljka Vindije Paulina Tomašković, također 1. mjesto među 13 djevojčica 2009. godišta.

Drugi dan natjecanja nastupalo se u A programu. Od ove godine juniorka Tamara Artić, iako je prvi puta nastupala sa sva 4 rekvizita u višeboju kao juniorka, dokazala je da je 'dijamant koji treba brusiti' te će kad uvježba svoj izuzetno težak program kandidirati za finala i na najvećim natjecanjima.

S obzirom da je Artić trenutno među najmlađima, a glavnina konkurentkinja bile su dvije godine starije ritmičarke, na novi, još neuvježbani program, dosta je griješila, no istaknula se nastupom s obručem, s kojim je dobila visoku ocjenu 15,000 i završila na 4. mjestu iza dvije Grčke predstavnice i Ruskinje, a ispred Španjolke, koja je u višeboju osvojila 3. mjesto.

Natjecanje u višeboju Tamara Artić je završila na 8. mjestu, s čunjevima je zauzela 7. mjesto, s trakom 9. mjesto, a s loptom 16. mjesto među ukupno 28 natjecateljki.

Lara Domislović i Elena Košćak nastupale su u kategorji pre-juniors te su među 24 djevojke u višeboju zauzele 13. mjesto i 19. mjesto.