Ritmičarke Vindije uspješne na 25. višebojskom prvenstvu Hrvatske u Varaždinu

| 20.4.2016. u 16:16h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Ritmičarke Vindije, unatoč dosta problema (povrede i bolesti uoči natjecanja), i ovaj su put bile među najuspješnijima na 25. višebojskom prvenstvu Hrvatske u ritmičkoj gimnastici, koje je održano u sportskoj dvorani na Dravi. Nastupila je 41 ritmičarka iz 9 hrvatskih klubova, a natjecale su se u najtežem A programu, u četiri starosne kategorije.

U najmlađoj kategoriji, mlađih kadetkinja koje su bile i najbrojnije, pokazala se zahtjevnost ovog tipa natjecanja, u kojem je četiri vježbe potrebno odvježbati na visokom nivou da bi se došlo do medalje. U ovoj kategoriji Vindiju je predstavljala Lara Domislović koja je, unatoč ozljedi, tome tražila od trenerice da vježba svoj najteži program, što joj se na kraju isplatilo. Osvojila je treće mjesto iza Kale Krpan i Marte Otročak iz KRG Leda Zagreb.

U kategoriji kadetkinja članica Vindije Tamara Artić bila je nadmoćna osvojivši prvo mjesto s više od 10 bodova prednosti ispred drugoplasirane Inge Rukovanjski iz osječkog KRŠG Rondo i trećeplasirane Barbare Šelendić iz zagrebačkog GK Aura.

Kod juniorki dominirale su djevojke koje će predstavljati Hrvatsku na nekoliko kontrolnih natjecanja i Europskom prvenstvu koje će se u lipnju održati u Holonu, u Izraelu. Prva je bila Sunčica Lozić iz KRG Marina Kaštela, druga Tena Čondor iz KRG Zagreb, Zagreb, a treća članica Vindije Ema Kovačić. Druga predstavnica Vindije, Tena Mlinarić zauzela je 5. mjesto u konkurenciji 11 juniorki.

Među seniorkama ritmičarka Vindije Elena Milenković dokazala je svoju dominaciju unatoč distorziji skočnog zgloba nekoliko dana prije Prvenstva i obranila naslov seniorske prvakinje Hrvatske. Druga je bila Laura Božić iz KRSG Poreč, a treća Petra Ribarić iz KRG Zagreb. Druga predstavnica Vindije Rea Strnad zauzela je četvrto mjesto.

Prvenstvo je otvorio predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec. GK Vindija se zahvaljuje PS Vindija, ZŠUGV-a, roditeljima i svima koji su sudjelovali i doprinjeli uspješnoj organizaciji ovog prvenstva.