Članice varaždinske Vindije na turniru u Zagrebu Foto: GK Vindija

Ritmičarke Vindije nastupile na prvom međunarodnom natjecanju u novom olimpijskom ciklusu

| 7.4.2017. u 09:28h | Objavljeno u Sport

U dvorani Ekonomskog fakulteta u Zagrebu održano je prvo međunarodno natjecanje u ritmičkoj gimnastici u Hrvatskoj u novom olimpijskom ciklusu 12. Leda Cup 2017, natjecanje ritmičarki u A programu i 12. Friendship Tournament 2017, natjecaje u B programu. Za varaždinsku Vindiju je nastupilo 6 ritmičarki, 3 u A programu i 3 u B programu.

Unatoč novom olimpijskom ciklusu koji je donio novi zahtjevniji pravilnik za ocjenjivanje i sastavljanje vježbi, novim vježbama, novoj neiskusnijoj trenerici i činjenici da su sve članice Vindije prvi puta nastupile u starijim kategorijama, te pokazale da je škola ritmike u Vindiji još uvijek najbolja u Hrvatskoj.

Djevojkama osigurava bazu s kojom se brzo mogu prilagoditi svim novostima i zahtjevima te se uspješno nositi sa konkurencijom iz zemalja koje imaju puno veću podršku i tradiciju u ovom sportu.

Iako je početak sezone te su sve natjecateljke dosta griješile, članice Vindije su se uspijele nametnuti kvalitetnim izvođenjem svega ranije naučenog te su sve natjecanje završile s medaljama.

U A programu Tamara Artić, od ove godine juniorka, unatoč loše odvježbanoj vježbi s čunjevima sa puno grešaka bila je u višeboju 3., s obručem za koji je dobila ukupno 3. najvišu ocjenu na cijelom natjecanju 14.100 (više od svih natjecateljki u starijoj kategorije juniorki i svih seniorski) osvojila je 2. mjesto, a s čunjevima je osvojila 3. mjesto. Jedina bolja natjecateljka od nje bila je Ukrajinka, Viktoria Denysenko iz Kieva, iz kluba višestruke svjetske prvakinje Anne Bessonove čija je majka i trener bila sutkinja na natjecanju u Zagrebu.

Lara Domislović i Elena Košćak, od ove godine kadetkinje, zauzele su u kategoriji djevojaka 2006. godišta u višeboju 7. odnosno 8. mjesto no Lara je bila 2. u vježbi s vijačom, a Elena 2. u svojem prvom nastupu na natjecanju s loptom.

Drugog dana natjecanja održan je 12. prijateljski turnir za B program na kojem su Vindiju predstavljale po jedna mlađa junirka, jedna kadetkinja i najmlađa članica kluba Paulina Tomašković, koja je u kategoriji 2009. godišta završila na 3. mjestu iza 2 Ukrajinke.

Kadetkinja Sara Crnčec je u kategoriji 2006. godišta bila prva s loptom no i ukupno je njena ocjena bila daleko viša od svih djevojaka u toj kategoriji. Leona Pretković bila je u kategoriji 2004. godišta 2. u vježbi s obručem.

Članicama Vindije predstoji 'brušenje' novih vježbi i vrlo naporni travanj u kojem će svaki vikend imati nastup na međunarodnim turnirima ili kvalifikacijskom natjecanju za Završnicu Kupa Hrvatske (B program), a 29./30. travnja održat će se 26. višebojsko prvenstvo Hrvatske za A program.