Ritmičarke Vindije među najboljima i u novoj sezoni

| 23.3.2018. u 09:08h | Objavljeno u Sport

Ritmičarke Vindije sudjelovale su na prvom natjecanju u novoj sezoni. Proteklog vikenda održan je  "Leda Cup 2018" i "13. Friendship tournament", međunarodni turnir u organizaciji KRG Leda iz Zagreba na kojem je sudjelovalo oko 300 ritmičarki iz 49 klubova i 14 zemalja Europe.

Natjecanje je održano u dva dana, u Domu sportova u Zagrebu, zbog velikog broja individualnih natjecateljki, ali i grupnih vježbi. Od početka godine počeo je vrijediti novi puno rigorozniji pravilnik. koji ne oprašta pogreške i puno je teže ostvariti više ocjene.

No, upravo u tim uvjetima je do izražaja došla Vindijina škola ritmičke gimnastike, gdje se uz sam sadržaj vježbi koje su tehnički zahtjevne velika pažnja polaže na izvođenje i pripremu natjecateljki, pa su sve članice Vindije natjecanje završile s medaljama.

Na Leda Cupu 2018 nastupile su natjecateljke A programa, a među njima i juniorka Tamara Artić, koja je bila uvjerljivo najbolja te osvojila 4 zlatne medalje, u višeboju, s obručem, s čunjevima i s trakom.

U kategoriji kadetkinja 2006. godišta Vindiju su predstavljale Lara Domislović koja je osvojila 2. mjesto u višeboju, 1. mjesto s vijačom i 3. mjesta s obručem i čunjevima i Elena Košćak koja je osvojila 12. mjesto u višeboju i 2. mjesto s vijačom dok je s preostala dva rekvizita bila 10. odnosno 15.

U kategoriji mlađih kadetkinja 2009. godišta Paulina Tomašković osvojila je 2. mjesto u višeboju i s obručem, dok je u vježbi bez rekvizita zauzela 5. mjesto.

Drugi dan održano je natjecanje za grupne i individualne vježbe B programa. Vindiju su predstavljale Leona Pretković u kategoriji juniorki B 2004. godište te Sara Crnčec u kategoriji kadetkinja 2006. godišta i obje su, s uvjerljivo najboljim ocjenama, osvojile 1. mjesta.

Po novom pravilniku izuzetno se strogo kažnjavaju greške prilikom izvođenja vježbi, a članice Vindije pokazale su da, iako još daleko od prave forme, već sada izvode nove vježbe bez velikih grešaka, a posebno Tamara Artić koja je nedavno potvrdila nastup na Europskom prvenstvu koje će se početkom lipnja održati u Španjolskoj.