Za Tamaru Artić turnir u Sarajevu bila je posljednja provjera uoči višebojskog Prvenstva Hrvatske

Ritmičarkama Vindije čak 19 odličja na međunarodnom turniru u Sarajevu

| 17.4.2019. u 12:48h | Objavljeno u Sport

Članice varaždinskog Gimnastičkog kluba Vindija vratile su se s čak 19 osvojenih medalja s međunarodnog turnira u Sarajevu, pod nazivom 17 International tournament „Suada Dilberović“. Turnir je okupio više od 150 natjecateljica iz 6 država. U A programu kod juniorki, u konkurenciji 13 natjecateljica, članica Vindije i hrvatska prvakinja Tamara Artić očekivano je osvojila prvo mjesto u višeboju, kao i u sva četiri rekvizita (vijača, lopta, čunjevi i traka).Za Artić je ovo natjecanje bilo zadnja priprema za višebojsko Prvenstvo Hrvatske.

U istoj kategoriji druga predstavnica Vindije Lara Domislović izborila je 6. mjesto u višeboju, dok je pojedinačno po rekvizitima zauzela je četvrto mjesto u vježbi s vijačom i loptom, a u vježbama s čunjevima i s trakom zauzela je 5., odnosno 6. mjesto. U B programu kod juniorki, od ukupno 15 vježbačica, Sara Crnčec osvojila je prvo mjesto u višeboju, dok je pojedinačno, u vježbi s čunjevima izborila prvo mjesto od ukupno 7 natjecateljica i četvrto mjesto u vježbi s obručem, od ukupno 13 vježbačica. U istoj kategoriji druga predstavnica Vindije Leona Pretković osvojila je 2. mjesto u višeboju te pojedinačno prvo mjesto u vježbi s obručem, od ukupno 13 vježbačica, dok je drugo mjesto, od ukupno 8 natjecateljica osvojila u vježbi s loptom.

U kategoriji „Nade“ (2009. godište), od ukupno 9 vježbačica, Paulina Tomašković osvojila je prvo mjesto u višeboju, te pojedinačno prvo mjesto u vježbi s obručem, od ukupno 8 natjecateljica i treće mjesto u vježbi s vijačom, od ukupno 6 vježbačica, nastupivši s istom po prvi puta. U B programu, u kategoriji „Nade“ (2010. godište) Anđela Jergan je u vježbi bez rekvizita zauzela je drugo mjesto od ukupno 5 natjecateljica, dok je u istoj kategoriji, također u vježbi bez rekvizita treće mjesto osvojila njezina klupska kolegica Laura Tomašković.

U B programu, u kategoriji djevojčica (2011. godište), najmlađe članice Vindije Eva Kocijan i Lucija Barbir u vježbi bez rekvizita osvojile su prvo odnosno drugo mjesto od ukupno četiri vježbačice, dok je u istom programu, u kategoriji „Nade“ (2009. godište), u vježbi bez rekvizita Vita Kocijan osvojila prvo mjesto, od ukupno 6 natjecateljica.

U istom programu, u kategoriji Pre junior (2008. godište) Mia Petek je nastupivši po prvi puta u vježbi s vijačom osvojila prvo mjesto. Na međunarodnom turniru u Sarajevu članice Vindije pratile su trenerica ritmičke gimnastike Anamarija Želimorski Pavić, koja je ujedno obnašala funkciju sutkinje na turniru te Lea Brlek, asistentica trenerice.

U nadolazećoj natjecateljskoj sezoni ritmičarkama Vindije predstoji još nekoliko inozemnih turnira i domaćih natjecanja, od kojih je sasvim sigurno najvažnije višebojsko prvenstvo Hrvatske u A programu na kojem će nastupati juniorke Tamara Artić i Lara Domislović.