Rijeka pobijedila Varaždin 2:0, domaćin od 69. minute s igračem manje Foto: Krešimir Đurić

Rijeka pobijedila Varaždin 2:0, domaćin od 69. minute s igračem manje

| 28.9.2019. u 18:19h | Objavljeno u Sport

U utakmici 10. kola HT Prve lige večeras je na Gradskom stadionu u  Varaždinu pred 1946 gledatelja momčad Rijeke pobijedila Varaždin 2:0, golovima Escovala i Halilovića, a od 69. minute Varaždin je igrao s igračem manje jer je drugi žuti karton dobio Neven Đurasek.

Opomene Robertu Muriću i Tiboru Haliloviću.

Igra se 3 minute sudačke nadoknade vremena,

U 87.minuti opomena Mateju Seniću.

U 86. minuti umjesto Benka u igru je ušao Mehdikhani.

U 78. minuti kod Rijeke umjesto Gorgona u igru je ušao Pavičić.

U 74. minuti udarac Andrijaševića odlazi zamalo pored lijeve vratnice gol Nevistića.

U 73. minuti umjesto Acostya u igru je ušao Murić.

U 69. minuti druga opomena Đuraseku zbog prekršaja na sredini terena, što znači da je Varaždin dvadesetak minuta prije kraja susreta ostao s igračem manje na terenu.

U 65. minuti nakon akcije Težaka po desnoj strani povratna lopta došla je do Đuraseka, koji ju je s desne strane kaznenog prostora uputio snažnim udarcem daleko od gola Rijeke.

U 62. minuti izmjena kod Rijeke umjesto Puljića u igru je ušao Čolak.

U 58. minuti udarac Štefulja prema golu Rijeke blokiran od gostjjuće obrane i vratar Prskalo uhvatio je loptu na gol liniji.

U 55. minuti zatresla se nakon udarca Puljića lijeva vratnica golmana Nevistića, a minutu kasnije obranio je udarac Kvržića iz neposredne blizine.

U 53. minuti opomena Župariću zbog prekršaja nad Kolarićem na 23 metra desno iskosa od gola, pucao je Benko po zemlji, po sredini gola, lagan posao za vratara Prskala.

Počelo je drugo poluvrijeme s dvije promjene u sastavu Varaždina, umjesto Lisakovića i Stolnika, a u igru su Kolarić i Senić. Kod Rijeke nema promjena u sastavu.

Kraj 1. poluvremena Rijeka ima 2:0.

U 42. minuti prekršaj nad Tkalčićem 25 metara desno iskosa od gola Rijeke loptu uzeo Benko i iz slobodnog udarca pogodio živi zid Rijeke, koja je iz protunapada mogla doći i do 3 gola.

U 37. minuti opomena za Đuraseka.

U 36. minuti 2:0 za Rijeku a strijelac je nakon kornera s desne strane bio Tibor Halilović. Lopta je iz kornera došla po zemlji do Halilovića koji je pucao s oko 12 metara, a lopta je na putu do gola pogodila Štefulja i završila u mreži.

U 33. minuti nakon kornera s desne strane pred golom Rijeke u skoku je bio Stolnik, ali je loptu uputio glavom preko gola

U 27. minuti Puljić odbijenu loptu od obrane Varaždina sa 18 metara šalje zamalo pored gola Varaždina.

U 24. minuti nakon greške domaće obrane sa 17 metara desno iskosa pucao je Andrijašević, ali je lopta preletjela iznad gola Nevistića.

Bolju igru Rijeka je materijalizirala u 12. minuti a strijelac je bio Escoval koji je ubačenu loptu s desne strane iz blizine sproveo u mrežu nemoćnog Nevistića.

U 11 . minuti Stolnik tijelom blokira udarac igrača Rijke

Rijeka na početku susreta ima više loptu u nogama i igr na dijelu terena koji pripada Varaždinu.

U 5. minuti prekršaj Djoua, slobodan udarac za Rijeku s 24 metra desno iskosa, a lopta tučena od Puljića pogodila u lijevu vratnicu gola Nevistića.

Rijeka je počela u sastavu: Prskalo, Kvržić,Halilović,Župarić, Acosty, Andrijašević, Gorgon, Puljić, Escoval, Smolčić i Lončar. Novi trener Rijeke Simon Rožman zbog kazne iz slovenskog prvenstva, kada je isključen s klupe Domžala u susretu protiv Maribora (0:1), nije na klupi već sjedi na zapadnoj tribini stadiona, dok momčad s klupe vodi njegov pomoćnik Aleš Kačičnik.

Varaždin je susret počeo u sastavu: Nevistić, Adžić, Posavec, Benko, Težak, Đurasek, Štefulj, Stolnik,Lisakovich, Tkalčić i Djou, dok su na klupi: Gavranović,Mrmić, Prce,Glavica, Glavina, Vuk, Sambolec,senić,Miličević, Kolarić, Fućak i Mehdikhani. U momčadi nema Bajandouha i Turčina.

U 16.28 po oblačnom i kišovitom vremenu pred 1 946 gledatelja počeo je susret 10. kola HT Prve lige između Varaždina i Rijeke.