Ivan Posavec (lijevo) donio je vodstvo Varaždinu u današnjem susretu, golom u 39. minuti susreta Foto: Krešimir Đurić

Rijeka golom Menala u 2. minuti sudačke nadoknade izbacila Varaždin iz Kupa

| 16.12.2020. u 17:53h | Objavljeno u Sport

Kraj susreta. Rijeka je izborila četvrtfinale hrvatskog Kupa, golom Menala u drugoj minuti sudačke nadoknade vremena. Varaždin je na poluvremenu imao vodstvo od 1:0, golom Posavca u 39. minuti, a Rijeka se vratila u susret u posljednjih 12 minuta utakmice, prvo izjednačujućim golom Galovića u 78. minuti nadmetanja, a nakon toga i pobjedonosnim golom Menala u drugoj minuti sudačke nadoknade vremena, na asistenciju Murića, koji je odradio veći dio posla.

GOL za Rijeku strijelac je u drugoj minuti sudačke nadoknade vremena bio Luka Menalo na asistenciju Murića.

Igrat će se još najmanje tri minute sudačke nadoknade vremena. Rijeka opsjeda gol Varaždina.

U 89. minuti nakon ubačaja s lijeve strabe Murića Menalo je pobjgao dvojici igrača Varaždina i pred golom Zelenike podmetnuo nogu na ubačaj no srećom poslao je loptu visoko preko gola Varaždina.

u 88. minuti opomena Štefulju.

U 85. minuti opomena Zeleniki zbog zadržavanja igre kod ispucavanja lopte iz kaznenog prostora.

U 82. minuti Zelenika je obranio udarac Murića s oko 20 metara lijevo iskosa.

U 81. minuti Zelenika je obranio udarac Lončara po zemlji s 18 metara.

U 79. minuti izumjena kod Varaždina, umjesto strijelca Posavca u igru je ušao Milić.

U 78. minuti Rijeka je izjednačila,. Nakon ubačaja Murića s lijeve strane pred golom je u gužvi najspretnji je bio kapetan Rijeke Nino Galović i iz blizine pogodio mrežu za 1:1.

U 77. minuti opomena Posavcu.

U 76. minuti zatresla se greda gola Zelenike nakon udarca Arsenića koji je pucao glavom i s 5 metara pogopdio gredu.

Rijeka pritišće na gol Varaždina, ali bez prilika za gol.

U 72. minuti prva izmjena kod Varaždina, umjesto ozlijeđenog Obregona u igru je ušao junior Varaždina, osamnaestogodišnji Leon Belcar.

U 69. minuti nakon ubačaja Tkalčića s lijeve strane glavom je pucao Drožđek i pogodio jednog igrača Rijeke, lopta je u kormweru bez opasnosti po gol Rijeke.

U 67. minuiti Obregon koji je malo prije imao dobru situaciju, ali je pucao loše po zemlji daleko od gola, ostao je ležati na travi a Benko je izbacio loptu u aut.Ukazuje se pomoć Obregonu.

U 66. minuti Ločar je nakon solo akcije pucao s loijeve strane sa 17 metara lijevo iskosa pored gola.

U 64. minuti igru je napustio Smolčić, a ušao Halilović, bila je to poslednja izmjena kod Rijeke.

Kod Rijeke će biti i treća posljednja izmjena sprema se za ulazak Halilović.

U 60. minuti opomena za Lončara kojemu se kod klupe Varaždina ukazivala pomoć nakon skoka i udarca glavama s Benkom.

U 58.  minuti Lončar je probio desnu stranu i uputio loptu pred gol, gdje srećom nije bilo nikoga od gostiju pa je lopta paralelno s gol linijom otišla van kaznenog prostora.

U 55. minuti napad Varaždina po lijevoj strani, drožđek je ubacio u kazneni prostor gdje je vratar Rijeke uhvatio loptu ispred Benka.

U 51.minuti ponovno je skočila klupa Rijeke tražeči kazneni udarac zbog navodnog prekršaja Daničića nad jednim igračem Rijeke. Nema govora o jedanaestercu a istog je mišljenja i sudac i VAR sudac.

Počelo je drugo poluvrijeme, nema promjena u sastavima u odnosu na one koji su završili orvih 45 minuta susreta, u kojem je Rijeka bila prisiljena zbog ozljeda na dvije izmjene.  Rijeka je opet krenula prema golu Varaždina.

Kraj prvog dijela nd odmor se odlaziu vodstvom Varaždina 1:0, golom Posavca u 39. minuti, nakon udarca glavom, a poslije kornera Drožđeka s desne strane.

Opomena Đuraseku.

Udarac sa 16 metara okušao je Murić, ali slabo i točno u Zeleniku po sredini terena.

Igrat će se još najmanje tri minute sudačke nadoknade vremena.

U 42. minuti prekid igre jer se nakon ubačaja lopte iz slobodnog udarca u kazneni prostor Varaždina dva igrača ostala ležatui na travi, riječ je o jednom igraču Varaždina,čini se Seniću i jednom iz Rijeke.

U 40. minuti opomena Stolniku.

GOOOOL U 39. minuti bio je prvi korner za Varaždin s desne strane, izveo ga je Drožđek, koji je loptu ubacio na desetak metara od gola gdje je sam u skoku bio Posavec i glavom poslao loptu u mrežu Rijeke za vodstvo Varaždina od 1:0.

U 38. minuti Stolnik nakon duela s Kulenovićem ostao ležati na travnjaku, ali se pridigao, nema potrebe za zamjenom.

U tijeku je 36. minuta Rijeka i dalje ima znatno više loptu u nogama, ali mreže i dalje miruju.

U 32. minuti nova prisiljena izmjena kod Rijeke umjesto Brauta u igri je Arsenić.

Na kraju je Lovrić pokazao da će biti aut za Varaždi n s desne strane, a Braut je napustio teren i bit će izmjena još jedna kod gostiju.

Jpš traje pregled situacije na monitoru uz teren.

U 26. minuti ubačaj Tkalčića s desne strane u kazneni prostor Rijeke, pred golom gostiju ostali su ležati Braut i Benko koji su se pridigli. VAR provjera. Sudac Lovrić ide sam pogledati na monitoru tu situaciju u kojoj je Drožđek srušen opred golom Rijeke

U 18. minuti nakon akcije Rijeke Luka Menalo je pucao gotovo s ruba kaznenog prostora s lijeve strabe, ali preko gola.

U 15 minuti izvodi se treći korner za redom za Rijeku. Opasno gosti pritišću, ali se Varaždin opet obranio.

U 13. minuti opet je skočila klupa Rijeke tražeći kazneni udarac jer je lopta navodno pogodila u ruku Senića koji je ležao na travi. Sudac i VAR se nisu oglasili.

U 12. minuti izmjena kod Rijeke igru je napustio kapetan Tomečak, a ušao Braut.

U 9. minuti opet je pucao Kulenović s lijeve strane u kaznenom prostoru lopta je prošla Zeleniku, ali je pred golom linijom lopta pogodila Stolnika. Gosti su tražili kazneni udarac, ali sudac nije reagirao.

U 6. minuti Murić je odigrao loptu za Kulenovića, koji se sjurio po desnoj strani i s oko 16 metara desno iskosa pucao prema golu Zelenike, ali je lopta otišla pored gola.

U tijeku je 4.minuta prvi korner na utakmici i to za Rijeku s desne strane., lopta je ubačena na peterac, gdje je reagirao Zelenika i lopta je izbačena iz kaznenog prostora Varaždina.

Sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova, pomoćnici Dino Knez iz Osijeka i Ivan Janić iz Iloka, četvrti je sudac Andrej Burilo iz Osijeka, VAR asudac je Dario Bel iz Osijeka, a njegov asistent Marijan Tomas iz Vladislavaca.

Početni sastav Rijeke, koja je u bijelim dresovima: Nwolokor, Galović, Murić, Čerin, Menalo, Štefulj, Tomečak, Capan, Smolčić, Lončar i Kulenović.

Poćetni sastav Varaždina, koji je istrčao u plavim dresovima: Zelenika, Tkalčić, Stolnik, Pelimbi, Daničić, Đurasek, Posavec, Senić, Drožđek, Obregon, Posavec.

Dvojac Kastel - Jertec odlučio se za gotovo identičnih 11 koji su počeli nadmetanje s Hajdukom, jedino su promjene na golu,a u momčadi zbog ozljede nema Grgeca, na čije se mjesto uskočio Đurasek, kojeg nije bilo s Hajdukom zbog tri žuta kartona.

Na Gradskom stadionu u Varaždinu u 16.01 sati počeo susret osmine finala hrvatskog nogometnog Kupa, između Varaždina i Rijeke. Treća je ovo godina zaredom da se ova dva suparnika sastaju u osmini finala.