Članovi AIK-a na natjecanju u Dugom Selu

Rezultat sezone za AIK iz Varaždinskih Toplica u Dugom Selu

| 5.6.2016. u 14:44h | Objavljeno u Sport

Čak 21 medalju osvojio je Karate klub AIK iz Varaždinskih Toplica na jučerašnjem natjecanju Kup „Dugo Selo". Sudjelovalo je više od 140 natjecatelja u katama i full contact borbama, a to je bio ujedno i posljednji turnir sezone koji se boduje za prvenstvo Hrvatske. Topličanci su dali sve od sebe i uzeli 21 medalju, od čega sedam u katama i četrnaest u borbama!

U katama je zlato osvojio Roko Kalničanec kod mlađih limača, dok su srebra u svojim kategorijama osvojili Lana Kalničanec, Sebastijan Sakač, Monika Balažinec i Marko Dvorski. Dvije bronce dodali su Dino Slatki i Lana Šebrek Blažotić.

Natjecanje u borbama je donijelo mnogo uzbuđenja i medalja. Prvo zlato osvojila je Ema Gluhak u lakoj kategoriji cicibanki pobjedom u finalu 3:1 protiv natjecateljice iz Dugog Sela. U teškoj kategoriji mlađih limačica uvjerljiva je bila Lana Kalničanec koja je u finalu pobijedila klupsku kolegicu Tajanu Valent koja je time osvojila srebro. U najbrojinoj kategoriji, srednjoj kod limača, Marko Dvorski za AIK osvaja zlato s četiri uvjerljive pobjede i pobjedom u finalu protiv domaćeg predstavnika 7:2. U istoj je kategoriji Marin Šebrek bio brončani.

Karlo Nofta u teškoj kategoriji limača atraktivnim pobjedama donosi četvrto zlato za AIK. Sjajnu seriju upotpunjuje Marko Horžić u teškoj kategoriji kadeta pobjedom u finalu i petim zlatom u borbama, ukupno šestim na turniru! Uz već spomenute srebra su još porazima tek u finalu osvojili Elena Hrženjak, Domagoj Dvorski i Petra Sakač, a brončani su još bili Lana Šebrek Blažotić, Niko Šebrek, Mateo Žugec i Petra Slatki, koji su na putu do uspjeha zaustavljeni u polufinalu.

Do sjajnog rezultata savjetima uz borilišta borce AIK-a vodili su glavni trener Saša Josip Milec i pomoćna trenerica Sanjana Milošević, te asistentica Nikolina Pantaler.

Ove sezone borci AIK-a osvojili su čak 119 medalja na raznim domaćim i međunarodnim natjecanjima, od čega čak 29 zlata.