Revijalna utakmica i promocija monografije NK Mladost iz Margečana 1975.-2015.

| 14.7.2016. u 10:11h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U organizaciji Nogometnog kluba Mladost iz Margečana na igralištu Krka u Margečanu povodom 40 godina rada i djelovanja kluba, odigrana je revijalna utakmica između generacije igrača iz sezone 1975/1976. i sadašnje seniorske momčadi, a susret je završio rezultatom 6:6.

Nakon utakmice u prostorijama DVD-a u Margečanu promovirana je monografija "Nogometni klub Mladost Margečan 1975-2015". Uređivački odbor publikacije radio je u sastavu Ivan Vidaček, Branko Prašnjak, Martin Prašnjak, Josip Vidaček-Zajc, Nikola Nišević i Josip Prašnjak, a knjigu je okupljenima predstavio Nikola Nišević.

Monografija sadrži 203 stranice, povijest kluba prikazana je posebno po svakoj sezoni počevši od sezone 1975/1976. pa sve do 2014/2015. Povijest kluba prikazana je tekstualno i kroz tridesetak faksimila, odnosno zapisnika s prvenstvenih utakmica, zatim službenih dokumenata, 68 novinskih isječaka i 118 fotografija, koje obuhvaćaju gotovo sve generacije seniorske momčadi ali i ostalih mladih selekcija.

Publikacija NK Mladost iz Margečana prva je izdana na području grada Ivanca od strane neke sportske udruge,a uvedena je u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu, ima svoj međunarodno standardni broj (ISBN) a također je CIP zapis dostupan u računskom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, koja je zadržala dva primjerka publikacije. a dva su primjerka publikacije dostavljena gradskoj knjižnici i čitaonici Gustav Krklec u Ivancu.

Monografija je povijest za NK Mladost, uzor mlađim generacijama kluba da treba i dalje ustrajati u radu kluba. Promociji monografije nazočili su dogradonačelnik Ivanca Čedomir Bračko, predsjednik i dopredsjednik Zajednice sportskih udruga Ivanca Josip Šimunek i Damir Friščić, te Pero Žmuk, koji je ispred Županijskog nogometnog saveza predsjedniku NK Mladost iz Margečana Ivanu Vidačeku, uručio priznanje za 40 godina uspješnog rada i djelovanja.