Renomirani svjetski savate borci održali seminar u Varaždinu Foto: Savate klub Šimunec-Gym

Renomirani svjetski savate borci održali seminar u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 26.9.2019. u 13:23h | Objavljeno u Sport

Proteklog vikenda, 21. i 22. rujna, u velikoj dvorani II. osnovne škole Varaždin održan je seminar savate boksa u organizaciji Savate kluba "Šimunec-Gym" Varaždin.

Seminar se održava drugu godinu zaredom i to s renomiranim svjetskim savate borcima. Voditelji seminara bili su Richard Sylla, Francois Pennacchio, Goran Borović i Predrag Šimunec. Richard Sylla živa je legenda u sportu Savate ili Boxe Française. Dugi niz godina dominirao je kondicijom, vještinom, preciznošću i snagom. Dobio je nadimak Muhameda Alija savatea i postao važno ime boksa cijele Francuske. Sylla je osvojio francusko prvenstvo 10 puta, europsko prvenstvo 3 puta, međunarodno prvenstvo u Parizu 3 puta i međunarodna prvenstva 7 puta. Njegov savate borbeni rekord je naveden u brojci od 69 borbi za 68 pobjeda sa svega jednim porazom.

Francois Pennacchio, veliki tehničar, svjetski prvak francuskog boksa 1991., europski prvak Savate Boxing Française 1992., svjetski prvak WAKO Kick-Boxing od 1993. do 1998. godine, svjetski prvak u ISKA Kick-Boxingu 1997. godine. Pobjednik slavne Kick-Boxing borbe protiv velikog prvaka Muay-Thai-a, Ramona Dekkersa.

Domaći voditelji Goran Borović i Predrag Šimunec borci su s poznatim svjetskim rezultatima.

savate_seminar_simunec_gym_varazdin_1.jpg

Na seminaru je sudjelovalo preko 70 polaznika iz šest hrvatskih savate klubova, koji su, osim novih vještina i tehnika boksa, sa sobom ponijeli i pozitivnu energiju koja nije izostala niti ove godine.

savate_seminar_simunec_gym_varazdin_2.jpg

Savate klub "Šimunec-Gym" Varaždin nositelj je projekta Fight4Health, besplatnih treninga za učenike II. osnovne škole i Srednje strukovne škole Varaždin, koji uskoro započinju s provedbom. Treninge će voditi trener Predrag Šimunec, a bit će organizirana i predavanja liječnika kao i radionice s fizioterapeutom kako bi se djeca, ali i nastavnici, educirali o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnosti i prevenciji od ozljeda kod mladih sportaša.

- Budući da je osigurana i oprema za sve klince koji se žele rekreirati nakon nastave, pozivamo vas da se priključite ovoj inicijativi - poručili su iz kluba.

savate_seminar_simunec_gym_varazdin_3.jpg

savate_seminar_simunec_gym_varazdin_4.jpg