Rekordan broj ekipa na trećem Štafetnom triatlonu "Jurinih 3x1"

vv | 26.8.2023. u 09:10h | Objavljeno u Sport

U suradnji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Trkačkog kluba "Marathon 95" uz pokroviteljstvo Grada Varaždina, uspješno je organiziran treći po redu Štafetni triatlon "Jurinih 3x1" - sportski događaj koji je obilježio završetak 12. Triatlon lige "Beciklin".

Jurinih 3x1 12

Na ovogodišnjem izdanju supersprint triatlona okupilo se 30 ekipa iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije, što je i rekordan broj sudionika, a natjecali su se uzrasti od osnovnoškolaca pa sve do odraslih sudionika.

Supersprint triatlon sastojao se od plivanja na 375 metara, vožnje bicikla na 14 kilometara i trčanja na 2,5 kilometra. Posebna čar ovog događaja leži u činjenici da svaku ekipu čine tri natjecatelja, pri čemu svaki član, izmjenjujući se, izvodi jednu disciplinu.

Jurinih 3x1 7

Jurinih 3x1 5

Jurinih 3x1 11

U kategoriji "Jurini labudovi" nastupala su po tri natjecatelja, a najbolji su bili ekipa Orlovi, osvojivši prvo mjesto. Na drugom mjestu su se našli Advance Team, dok je treće mjesto pripalo ekipi Sjever-Swibir.

Kategorija "Sofijini podanici" omogućila je prijavu jedne natjecateljice i dva natjecatelja, a u toj disciplini prvo mjesto zauzela je ekipa Auto Tihi, ispred ekipe Janjići i zet, dok je treće mjesto osvojila ekipa Skoro pa prvi.

U kategoriji "Jurin harem" sudjelovali su po jedan natjecatelj i dvije natjecateljice, a najbolji su bili Perešinci, ostavivši iza sebe na drugom mjestu Trio Fantastico i na trećem mjestu Trio Fantasticus.

Jurinih 3x1 4

Jurinih 3x1 2

Jurinih 3x1 1

Stručna suradnica Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Anica Sitar, zahvalila je svim sudionicima i pokroviteljima na njihovom doprinosu ovom sportskom događaju.

- Nema ništa ljepše nego vidjeti rekordan broj sudionika - čak 30 ekipa iz raznih krajeva Hrvatske, Mađarske i Slovenije, kako se natječe i zajedno uživa u sportskom duhu. Ta želja za izazovima su ono što nas pokreće i inspirira da rastemo kao sportska zajednica. "Jurinih 3x1" ne samo da je potvrdio sportsku strast i entuzijazam sudionika, već je također doprinio povezivanju različitih regija kroz sportsku suradnju - rekla je Sitar.

Jurinih 3x1 10

Jurinih 3x1 6

Jurinih 3x1 3