Puclin: I u petak očekujem tvrdu utakmicu, u kojoj će biti malo golova, a idemo po pobjedu Foto: Dražen Novosel

Puclin: I u petak očekujem tvrdu utakmicu, u kojoj će biti malo golova, a idemo po pobjedu

| 5.4.2023. u 11:42h | Objavljeno u Sport

Stanje u ekipi je nepromijenjeno. I dalje neće biti na raspolaganju Postonjski, Kolarić i Vugrinec, ali se vraća Leonard Vuk.

Nakon gostovanja na stadionu u Kranjčevićevoj ulici i boda osvojenog protiv Lokomotive, momčad Varaždina u sklopu 28. kola SuperSport HNl u petak očekuje susret u Koprivnici sa Slaven Belupom, koji će se igrati od 16 sati.

- Stvarno moramo biti sretni i zadovoljni s tim bodom u susretu protiv jedne dobre ekipe. Svjesni smo mi toga da u Zagrebu nismo odigrali dobru utakmicu. onako kako smo to htjeli, ali opet i takvi kavi smo bili osvojili smo bod. Od prve minute smo vidjeli da je Lokomotiva življa, brža, i morali smo puno toga mijenjati, ali opet i ta je utakmica pokazala kvalitetu i karakter mojih igrača. Borili smo se do kraja, a i Zelenika nas je na kraju spašavao,međutim, osvojili smo vrijedan bod, što je bilo bitno. Nakon reprezentativne pauze uvijek prva utakmica zna biti problematična. Dobro smo radili u stanci, vjerujem i želim da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje, a svjesni smo da moramo biti bolji, ako želimo ostvariti pozitivan rezultat u nadmetanju s ekipom kakva je Slaven Belupo - rekao je uvodno trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Nakon susreta u Zagrebu momčad je odradila dva treninga i odradit će još dva do nadmetanja u Koprivnici.

- Stanje u ekipi je nepromijenjeno. I dalje neće biti na raspolaganju Postonjski, Kolarić i Vugrinec, ali se vraća Leonard Vuk, koji je preskočio susret s Lokomotivom zbog bolesti - izvjestio je trener Varaždina.

Ogled u Koprivnici tradicionalno je lokalni derbi, koji je uvijek rezultatski neizvjestan.

- Svjesni smo načina na koji igra Slaven Belupo. Sve tri dosadašnje utakmice bile su tvrde i sve su završile rezultatom 1:0 prve dvije za Slaven Belupo, a posljednja u našu korist. Svjesni smo da nas opet čeka tvrda utakmica, suparnik je iskusan i kvalitetan, baš kao i njihov trener, koji zna izvući maksimum iz ekipe. Slaven Belupo je momčad koja najbolje igra na rezultat, čvrsti su, ali vjerujem da ćemo se dobro pripremiti i da ćemo biti bolji i rastrčaniji od prve minute te odigrati dobru utakmicu. U Zagrebu smo imali lijepu podršku navijača, koji su nam puno pomogli, na čemu im zahvaljujemo,a vjerujem da ćemo i u Koprivnici imati lijepu podršku - naglasio je Kovačević.

Igrač sredine terena varaždinske momčadi David Puclin je protiv Lokomotive postigao svoj prvi gol u dresu Varaždina, a konkurirat će i za susret u Koprivnici. Inače, tijekom svoje karijere Puclin je dvije sezone nosio dres Slaven Belupa.

- Sretan sam zbog pogotka, a mislim da je bilo vrijeme da ja nešto zabijem, pogotovo u toj teškoj utakmici, u kojoj nismo dobro izgledali prvo poluvrijeme, a niti ja nisam zadovoljan svojom igrom u prvom dijelu. Slaven Belupo se do sada pokazao kao čvrsta, iskusna ekipa, koja igra na rezultat i kod njih trebamo doći spremni i odigrati pravu, mušku utakmicu. Puno nam je lakše kada dobijemo susjedski derbi i idemo u petak pokušati pobijediti. Očekujem tvrdu utakmicu s malo golova jer oni cijelu sezonu tako igraju i ne vjerujem da će se sada nešto promijeniti - rekao je Puclin.

Utakmicom u petak počinje četvrti, ujedno i posljednji dio prvenstva. Klubove očekuje devet utakmica i u igri je još 27 bodova. Varaždin je trenutačno četvrti, s bodom manje od trećeg Osijeka.

- Ovaj posljednji dio prvenstva je zaista bitan i nadam se da ćemo ga dobro odraditi kao i do sada. Imali smo cijele sezone malo uspona i padova, ali to je normalno, cijelo vrijeme smo u gornjem dijelu tablice i nadam se da ćemo tako završiti i posljednji dio prvenstva. U preostalih devet utakmica idemo pokušati odraditi najbolji rezultat pa ćemo vidjeti gdje smo. Ne znam što drugi misle o nama, gledamo sebe, imamo svoj put, dogovore u svlačionici i to nastojimo ispuniti- rekao je Puclin.