Turnir koji se tradicionalno igra u konkurenciji muških parova,  ove je godine okupio osam parova, a viđeni su odlični mečevi

Prvi favoriti turnira osvojili 7. memorijalni teniski turnir Tihomir Planinc u Varaždinskim Toplicama

| 18.6.2019. u 16:19h | Objavljeno u Sport

Sedmi po redu memorijalni teniski turnir koji se održava u znak sjećanja na Tihomira Planinca odigran je tijekom vikenda na terenima Hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama. Memorijalni turnir koji se tradicionalno igra u konkurenciji muških parova, ove je godine okupio najamnji broj parova dosad, njih osam, pa je izlučno natjecanje organizirano kroz dvije skupine u kojima se igralo na sedam dobivenih gemova po principu „svako sa svakim“.

Iako su visoke tempreature i stalno prisutna sparina vjerojatno utjecale na konačan broj prijavljenih parova, onima koji su igrali, činilo se to po prikazanoj igri i zalaganju, to nije smetalo.  Nakon odličnih mečeva po skupinama, u polufinale su se plasirala po dva najbolja para iz svake skupine. Pobjednici prve skupine i osvajači turnira iz 2017. godine par Lukinec/Pitner u prvom su polufinalu igrali protiv mladog para Premužić/Katalenić i slavili rezultatom 7-1.

Drugo polufinale suočilo je pomalo neočekivane pobjednike druge skupine i debitante na turniru, par Cecelja/Krišto protiv rutiniranog veteranskog para Grgić/Bistrović. Prisutni su kao favorite za prolazak u finale vidjeli Grgića i Bistrovića, no Cecelja i Krišto su demonstrirali da nisu slučajno pobijedili u skupini, te su se u vrlo dobrom meču plasirali u finale rezultatom 7-3.

U finalu su prvi favoriti turnira Lukinec/Pitner, spoj iskustva i teniske vještine, izvrsnom i čvrstom igrom pobijedili rezultatom 7-0. Rezultat finala sugerira da je izostala rezultatska neizvjesnot, no bilo je vrlo zanimljivo jer i Cecelja i Krišto su se pokazali kao dopadljiv par koji može igrati jako dobar tenis.

Turnir je i ove godine odlično organizirao Teniski klub „Mladost“ iz Varaždinskih Toplica, a pobjednicima, finalistima i polufinalistima su dodijeljne prigodne nagrade i pehari. Nakon zahvale svima koji su se odazvali kao i onima koji iz godinu u godinu omogućuju odigravanje turnira, odlična prijateljska atmosfera nastavila se na prigodnom druženju.