Prva ŽNL: Zadrugar bolji od Mladosti (S), visoki remi Mladosti (VT) i Slobode (Vž) Foto: Martin Novosel/Arhiva

Prva ŽNL: Zadrugar bolji od Mladosti (S), visoki remi Mladosti (VT) i Slobode (Vž)

| 14.5.2023. u 20:30h | Objavljeno u Sport

U jedinom današnjem susretu Lige za prvaka u Prvoj ŽNL, Zadrugar je na domaćem terenu slavio u lokalnom derbiju protiv Mladosti (S) sa 2:1. Mladost je povela u 18. minuti susreta golom Marija Kranjca iz kaznenog udarca i imali su pobjedu u svojim nogama sve do same završnice susreta kada je domaćin preokrenuo rezultat golovima Patrika Mraza u 85. minuti i Petra Križanića u 89. minuti susreta. Ova pobjeda Zadrugara je ostvarena unatoč činjenici da su kraj susreta dočekali s dva igrača manje, Dario Struški je već isključen u 18. minuti jer je rukom sprječio gol na gol liniji, dok je Dorian Topolko zaradio dva žuta kartona, jedan u 67. i drugi u 90. minuti susreta zbog prekršaja na protivničkim igračima.

U jedinom današnjem susretu Lige za ostanak, Mladost (VT) i Sloboda (Vž) su odigrali visoki 3:3 remi. Sloboda (Vž) je povela golom Matije Kovačevića u 4. minuti, Dario Sakač je izjednačio rezultat golom u 22. minuti, Sakač je svojim drugim golom donio prednost od 2:1 domaćinu u 49. minuti, Sloboda (Vž) je poravnala rezultat na 2:2 golom Vilija Vujovića u 52. minuti, Sloboda (Vž) je ponovno povela, ovaj puta 3:2, golom Roberta Pakšeca u 66. minuti susreta iz kaznenog udarca, dok je konačnih 3:3 svojim trećim golom na susretu postavio Dario Sakač u 70. minuti susreta.

Danas se trebao odigrati i susret Beretinca i Čeva u Beretincu, ali je taj susret odgođen zbog natopljenosti nogometnog terena.