Prva ŽNL: Sloboda (Vž) propustila kapitalizirati 3:1 prednost protiv Mladosti (S) Foto: Martin Novosel

Prva ŽNL: Sloboda (Vž) propustila kapitalizirati 3:1 prednost protiv Mladosti (S)

| 15.5.2022. u 19:49h | Objavljeno u Sport

U današnjim utakmicama 23. kola, zanimljiv susret odigrao se u Varaždinu gdje je domaća Sloboda imala 3:1 prednost protiv Mladosti (S), ali se na kraju morala zadovoljiti s bodom u 3:3 remiju. Gosti su prvi poveli pogotkom Leona Lacića-Klarića u 35. minuti, a Leon Podnar je za Slobodu (Vž) zabio golove za 1:1 i 2:1 prednost u 36. i 48. minuti, Karlo Kutnjak je bio strijelac pogotka za prednost Slobode (Vž) 3:1 u 51. minuti, ali nakon toga su gosti u 72. minuti drugim pogotkom Lacića-Klarića (KU) prvo smanjili prednost, a onda pogotkom Tonija Klarića u 78. minuti i izjednačili na konačnih 3:3.

I dok Sloboda (Vž) nije uspjela iskoristiti prednost domaćeg terena, Čevo jest protiv Beretinca u 5:0 slavlju. Strijelci na susretu su bili Ilija Gale u 6. i 36. minuti, Krešimir Bobek u 45. minuti, Dejan Blaži u 56. minuti te Mihael Cvek u 66. minuti susreta.

Mladost (M) je gostovala kod Zadrugara i ostvarila je minimalnu 1:0 pobjedu kojom drži korak s drugoplasiranim Novim Marofom i trećeplasiranim Obrešom. Jedini gol na susretu pao je u 55. minuti susreta kada je Dalibor Solina zatresao mrežu domaćina. Također vrijedi da su domaći navijači u 75. minuti susreta priredili bakljadu kojom su obilježili 75. godišnjicu kluba.

U susretu Drave-Ajaxa i Slobode (T) odigran je 1:1 remi. Domaćin je prvi poveo golom Lina Orlovića u 28. minuti, a gosti su zabili izjednačujući gol u 58. minuti preko Dominika Biškupa. U 22. minuti susreta došlo je do povrede gostujućeg igrača Leona Slunjskog te je morao biti odnijet sa terena, a po njega je kasnije došla i hitna pomoć.