FOTO Prva ŽNL: Plitvica (S) smanjila zaostatak za Zadrugarom, Plitvica (G) slavila u V. Toplicama Foto: Martin Novosel

FOTO Prva ŽNL: Plitvica (S) smanjila zaostatak za Zadrugarom, Plitvica (G) slavila u V. Toplicama

vv | 12.11.2023. u 17:15h | Objavljeno u Sport

Nakon tri kola, Plitvica (S) je u 13. kolu u Prvoj ŽNL prekinula niz od tri poraza i smanjila zaostatak za vodećim Zadrugarom na samo bod.

Na današnjem gostovanju kod Beretinca su slavili sa 3:2. Plitvica (S) je povela sa 2:0 golovima Vlatka Kojića u 5. minuti i Alana Novka u 15. minuti, domaćin je smanjio prednost gostiju na 2:1 pogotkom Toma Koščaka u 40. minuti (KU), Alan Novko je svojim drugim pogotkom u 48. minuti vratio prednost od dva gola, a Beretinec je u 53. minuti smanjio na 3:2 u 53. minuti pogotkom Tomislava Habulana, a nakon toga su mreže mirovale i Plitvica (S) je uzela pobjedu. Beretinec je utakmicu završio s igračem manje, Patrik Fotak je isključen zbog dva žuta kartona, prvog je zaradio u 60. minuti, a drugog u 89. minuti, oba zbog preoštrog starta.

Plitvica (G) je na gostovanju kod Mladosti (VT) slavila sa 2:0. Plitvica je povela sa golom Valentina Brezovca u 28. minuti susreta, dok je konačnih 2:0 postavio David Posavec u 55. minuti susreta.

Drava-Ajax je nakon niza od šest poraza konačno ostvarila pobjedu. Slavili su protiv trećeplasirane Mladosti (S) sa 3:1. Mladost (S) je povela sa golom Luana Santosa Oliveire Bispa u 13. minuti, ali je domaćin preokrenuo rezultat pogotcima Marka Šantora u 39. i 62. minuti te Nenada Belovića u 43. minuti susreta.

Sloboda (T) je ugostila Trnje i slavila sa 4:0. Leon Slunjski je zabio hat-trick pogotcima u 4., 56. i 59. minuti, a preostali gol za domaćina je zabio Dominik Biškup u 17. minuti susreta. Domaćin je od 63. minute susreta igrao s igračem manje jer je Dino Poplatnik napravio ozbiljan prekršaj na protivničkom igraču i dobio izravni crveni karton.

Čevo je bio domaćin varaždinskoj Mladosti i slavio je s 2:0. Oba gola su pala u drugom poluvremenu. Ilija Gale je zabio za prednost od 1:0 u 48. minuti, a Emil Turković je zabio za konačnih 2:0 u 84. minuti.