Prva ŽNL: Čak tri susreta završila s najmanje šest golova u mreži gostiju Foto: Martin Novosel/arhivaVV

Prva ŽNL: Čak tri susreta završila s najmanje šest golova u mreži gostiju

vv | 8.10.2023. u 19:12h | Objavljeno u Sport

Danas je u sklopu 8. kola bilo puno raspoloženih strijelaca u Prvoj ŽNL, a sva tri susreta u kojima je pao čak 21 gol, slavili su domaći sastavi.

Sloboda (T) je svladala Čevo sa 6:0. Dominik Biškup je bio prvi strijelac na susretu u 21. minuti, na 2:0 je povisio Branislav Slunjski u 44. minuti, na 3:0 je povisio Dominik Biškup svojim drugim golom susreta, dok su u drugom poluvremenu strijelci za Slobodu (T) bili još Igor Habuzin u 52. minuti, Ivan Banec u 70. minuti te Filip Sokol (AG) u 84. minuti. Čevo je od 43. minute utakmice igralo s igračem manje jer je Dejan Blaži rukom spriječio ulazak lopte u mrežu vratara.

Trnje je protiv Plitvice (G) slavilo sa 6:1. Domaćin je već nakon prvih 45 minuta imao prednost od 4:0 pogotcima Nevena Vidačeka u 10. i 40. minuti, Ivana Borovića u 17. minuti te Adriana Skupnjaka u 19. minuti. David Posavec je početkom drugog poluvremena u 48. minuti smanjio prednost domaćina na 4:1, ali su igrači domaćeg sastava do kraja zabili još dva gola i oba su bila djelo Dine Božića, prvi je zabio u 50. minuti, a drugi u 80. minuti susreta.

Zadrugar je ostvario najuvjerljiviju pobjedu dana, svladavši Dravu-Ajaxa na domaćem terenu sa 7:1. Domaći sastav je poveo golom Leona Gerića u 14. minuti, ali su gosti ubrzo izjednačili pogotkom Petra Jazvića u 17. minuti. Nakon toga su Igor Šrimac i Dario Struški, svaki sa vlastitim hat-trickom, donijeli pobjedu Zadrugaru. Igor Štimac je mrežu gostiju tresao u 24., 53. i 90. minuti, dok je Dario Struški to učinio pogotcima u 54., 76. i 78. minuti.

Samo je jedna utakmica danas završila bez pobjednika i bez golova 0:0, a to je bio susret između Mladosti (S) i Plitvice (S). Unatoč tome nije nedostajalo uzbuđenja, te su obje momčadi završile utakmicu s igračem manje. Oba igrača su isključena u 62. minuti susreta, Luan Santos Oliveira Bispo je isključen zbog dva žuta kartona, prvi u 15. minuti zbog preoštrog starta, a drugi u 62. minuti zbog iznuđivanja kaznenog udarca, dok je Damjna Novko za goste isključen izravnim crvenim kartonom jer je odgurnuo protivničkog igrača u predjelu prsa u trenutku kada igra zaustavljenu u 62. minuti.