Promjene u KK Grafičaru, od iduće sezone nastupaju u Trećoj ligi

VV | 24.7.2022. u 10:31h | Objavljeno u Sport

Nakon što je prije dva mjeseca, glavni operativac KK Grafičara Siniša Beser, najavio da će se povući iz aktivne uloge u klubu kao sportski direktor, a u klubu se još podosta promijenilo uoči početka sezone ove jeseni, a o budućim koracima se raspravljalo na nedavno održanom sastanku vodstva kluba.

- Sezona 2022./2023. predstavlja svojevrstan zaokret u politici kluba. Logističke pripreme za nadolazeću sezonu u punom su jeku, a promjene će se najviše odraziti na seniorski sastav koji će natjecanje nastaviti u 3. ligi. Suradnja s tiskarom Grafičar d.o.o. se nastavlja i dalje te se ovim putem zahvaljujemo na nastavku suradnje, ali i bezuvjetnoj podršci koju smo imali do sada. Vezano uz vodstvo kluba, privremeno nas napušta dosadašnji glavni operativac Siniša Beser kojemu ovim putem zahvaljujemo na svemu što je za klub učinio, a vodstvu kluba pridružuje se naš bivši igrač Neven Jerbić koji će uz logističku pomoć svim kategorijama preuzeti i komunikaciju s medijima - javio je na službenim Facebook stranicama Grafičara, Tomislav Horvat, voditelj škole košarke u Grafičaru.

Seniorski sastav nakon odlaska Vilima Poljaka, preuzima Danijel Papp, a voditelj Škole košarke ostaje Tomislav Horvat. U omladinskom pogonu i dalje će raditi Tomislav Triplat u funkciji voditelja U-13 kategorija na niže te Kristian Kokolek i Dino Slatki u funkciji trenera. Iduće sezone nastavlja se s radom Univerzalne sportske škole koju će voditi diplomirani kineziolozi Tamara Jadanić Sušec i Dino Slatki.

- Ciljevi kluba postavljeni su u realnim okvirima, a tiču se konsolidacije seniorske momčadi s naglaskom na naše dečke te pojačani rad s kadetskom i mlađekadetskom ekipom, odnosno igračima koji će u skoroj budućnosti postepeno biti priključivani seniorskom sastavu. Rad ludbreške Škole košarke postao je prepoznatljiv na nivou države, a isti trend pokušati ćemo nastaviti i u budućnosti. Svjesni smo činjenice, ali i ponosni, da su pojedinci iskočili ili će iskočiti te da će svoj košarkaški razvoj nastaviti u sredinama koje im mogu ponuditi bolje uvjete rada i daljnji razvoj - rekao je Horvat.

- Školu košarke pokušat ćemo dići na još viši nivou, a jedan od glavnih zadataka Škole košarke biti će dodatno povećati broj aktivne djece u svim mlađedobnim kategorijama (u ovom trenutku 70-ak). Kako bi omogućili još bolje uvjete, ali i podigli konkurentnost svih selekcija odlučeno je da se od 1.8.2022. mjesečna članarina povećava sa sadašnjih 70kn na 100kn. Animacija djece krenuti će s prvim danom nove školske godine - istaknuo je Horvat.

S obzirom na odlazak u niži rang natjecanja, momčad više nema vanjske igrače poput Ante Božića i većinu momčadi činit će domaći dečki uz koje će stasati i talentirani kadeti i mlađi kadeti kluba. 

- Generalni zaključak svih nas je da moramo i dalje graditi pozitivnu priču, raditi na prepoznatljivosti Škole košarke te klubu osigurati dugoročnu održivost. Klupski, ali i pojedinačni ciljevi postavljeni su visoko, ali opet u realnim okvirima što nam svakako daje dodatni motiv u ostvarenju istih - zaključio je Horvat.