Proglašeni pobjednici županijske karate lige

| 24.9.2023. u 13:21h | Objavljeno u Sport

U posljednjem kolu županijske karate lige održanom u Konjščini, čiji se klub natječe u varaždinskoj ligi, proglašeni su najbolji klubovi i pojedinci, te su im uručeni prigodni pehari.

U konkurenciji klubova ukupno pobjedu u 2023. godini odnosi Karate klub Ivanec koji je za nijansu bio bolji od Karate kluba Konjščina i Karate kluba Lepoglava koji su zauzeli 2. i 3. mjesto. Ivančani su također bili najbolji klub lige u borbama, dok je AIK iz Varaždinskih Toplica bio najbolji prvak lige u katama.

Kod natjecatelja ovogodišnji slavodobitnik je Petar Brgles (KK Ivanec) kao ukupno najbolji natjecatelj. U borbama je dominirao Marin Vuđan (KK Ivanec), a u katama Erik Posavec (KK AIK) te su kući ponijeli zaslužene pehare.

Najbolja natjecateljica ukupno, ali i u katama je Lara Magdić (KK Shito Ryu Varaždin) što je odličan uspjeh za mladu i nadarenu natjecateljicu. U borbama je pak najbolja bila Petra Čiček (KK Konjščina).

Karate liga sada već ima dugu tradiciju, a ove godine je sudjelovalo 10 klubova s čak 80 natjecatelja i 59 natjecateljica koji se bore za klupske i individualne naslove prvaka lige.

Popularnost lige i karate sporta raste iz godine u godine, te se očekuje još jača konkurencija u narednim sezonama.