Prijedlog rješenja razvoja nogometa u Varaždinu - "Glave skup" u 3 koraka

| 4.11.2015. u 10:58h | Objavljeno u Sport

Članovi Izvršnog odbora NK Varteks i Građanske inicijative „ZA Varteks“ poslali su danas priopćenje na temu aktualnih događanja u i oko varaždinskog nogometa i neodržive podijeljenosti varaždinskih nogometnih aktera i ljubitelja nogometa u Varaždinu na one bliske „ovima na stadionu“ i one bliske „navijačkom Varteksu“.

Kako ističu nude rješenje u tri koraka. Shodno tome jučer su se predstavnici Građanske inicijative „ZA Varteks“ i članovi Izvršnog odbora NK Varteks sastali s varaždinskim gradonačelnikom Goranom Habušom, u svezi čega su se danas oglasili priopćenjem, kojeg prenosimo u cijelosti:  

Nogometni klub Varteks svoje temelje crpi na načelima transparentnosti i poštenog pristupa sportu. Željeli smo očuvati ponosno ime našeg najdražeg kluba, te pokazati da se vrijednim i poštenim radom može postići rezultat na svim razinama.
Svima nama konačan je cilj vratiti vjeru u sport, pokazati da nogomet nije uvijek močvara i da sport u vrijeme agonije i besparice uvijek može računati na one koji ga čine toliko čarobnim, a to su navijači i djeca sportaši.
Shodno tome, slobodni smo ponuditi svoje viđenje i riješenje trenutne situacije varaždinskog nogometa. Zalažemo se za pošten i zakonom propisan pristup i transparentnost u cijelom procesu, jer smatramo da javnost i navijači zaslužuju potpune informacije.

1. KORAK
Okrugli stol NK Varteks Varaždin, NK Varaždin Varaždin i svih ostalih aktera zainteresiranih za bolje sutra varaždinskog nogometa. Razgovor o zajedničkom djelovanju, te time zajedničkom korištenju stadiona Varteks i nogometnih objekata u Jalkovcu i Hraščici u svrhu daljneg povezivanja svih sudionika, ponajviše sportaša i nogometnih djelatnika. Dubinsko stručno, infrastrukturno i financijsko snimanje obaju klubova od strane stručnih suradnika i priprema temelja za zajedničku skupštinu klubova.

2. KORAK
Zajednička skupština i spajanje NK Varteks Varaždin i Nk Varaždin Varaždin u jedan subjekt. Novi subjekt nosi ime "NK Varteks Varaždin", preuzima sportski status bolje plasiranog subjekta u svim kategorijama (najvjerojatnije 3. Hrvatska nogometna liga senior, 1.HNL kadeta i pionira). Skupštinu kluba i izvršni odbor sačinjavat će članovi izvršnog odbora NK Varteks Varaždin i predloženi članovi od strane Nk Varaždin Varaždin. Daje se zadatak Izvršnom odboru novog kluba da u što kraćem vremenu postavi temeljne pretpostavke za dobrovoljno preoblikovanje kluba u Športsko dioničko društvo.

3. KORAK
Preoblikovanje NK Varteks Varaždin u Športsko dioničko društvo NK Varteks Varaždin. Osnovni uvjet preoblikovanja je članak u statutu Š.d.d.-a da je "za izmjenu imena, grba, boja i sjedišta kluba potrebno da za to daje glasove najmanje 95% članova skupštine dioničara". Na taj način, zauvijek bi zaštitili vrijednosti po kojima je klub prepoznatljiv.  Važno je napomenuti da je NK Varteks Varaždin svjestan trenutne situacije u gradu i državi, te da temelj svojeg razvoja ne vidi u modelu izvlačenja novca iz gradske blagajne i ZSUGV. Jedni pravi i pravno valjan način jest skoro preoblikovanje kluba i dotok svježeg kapitala od strane gospodarstvenika iz lokalne zajednice - stoji u priopćenju kojeg potpisuju Članovi Izvršnog odbora NK Varteks i Građanska inicijativa „ZA Varteks“

U svom dopisu medijima navode da Građanska inicijativa "ZA Varteks" djeluje proteklih nekoliko mjeseci, okupljajući u svojoj jezgri 15-ak osoba od kojih je otprilike pola njih akademske naobrazbe, petorica su privatni poduzetnici, ostali zaposleni također u realnom, uglavnom financijskom (bankarskom) i marketinškom sektoru. Dio članova djeluje i u Izvršnom odboru NK Varteksa sa sjedištem u Jalkovcu, a kao građanska inicijativa podržani su i od brojnih drugih varaždinskih gospodarstvenika, kao i velikog broja poznatih VŽ-sportaša. Tko su te osobe ne navode u dopisu, ali naglašavaju da djeluju bez političke pozadine.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci