Prijateljski meč hrvačkih reprezentacija Hrvatske i Srbije u Ludbregu

VV | 22.12.2022. u 11:12h | Objavljeno u Sport

U ludbreškoj sportskoj dvorani u nedjelju 18. prosinca održan je prijateljski hrvački meč ženskih hrvačkih reprezentacija Hrvatske i Srbije. Prvi takav meč održao se 25. rujna ove godine u Beogradu, tako da je ovo bio nastavak, a možda i početak tradicije. Razgovori idu i u smjeru toga da se ovi susreti prošire na još poneku reprezentaciju iz okruženja.

Susret se odvijao dvokružno, što znači da je ukupno bilo 20 mečeva. Na kraju, susret je završen pobjedom reprezentacije Srbije 12:8. Kao i u prvom susretu, Srbija je bila dominantnija u nižim kategorijama, dok su naše djevojke više uspjeha imale u višim.

Od ludbreških hrvačica nastupile su Iva Gerić i Marta Besek. Iva je ostvarila dvije pobjede protiv Anđele Cvetković, koja je pružila solidan otpor najboljoj hrvatskoj hrvačici te u prvoj borbi čak i povela 2:0, no Iva je do kraja ipak preokrenula rezultat i dobila 6:2. U drugoj borbi Iva je pak bila daleko uvjerljivija i završila borbu tehničkom superiornošću 10:0. Marta je prvu borbu imala protiv Fani Nađ, protivnice koju je u Beogradu pobijedila u odličnom i neizvjesnom meču. I ovog puta ove su dvije protivnice pružile odličan meč, možda i najbolji tog dana, no ovaj puta je pobijedila Nađ rezultatom 8:2, a zanimljivo je da je Marta u Beogradu pobijedila istim rezultatom. U drugom krugu Martina protivnica je bila Emilija Jakovljević, hrvačica od koje je Marta izgubila na prvenstvu Balkana, no ovaj put Marta je bila daleko raspoloženija i uvjerljivo dobila rezultatom 10:0, odnosno tehničkom superiornošću.

Od ostalih domaćih reprezentativki, najuvjerljivije su bile Milla Anđelić i Gia Kastelan. Gostujuću ekipu vodili su glavni trener Dalibor Perović i pomoćni Akos Fabian, dok su hrvatsku vrstu predvodili glavni trener Pero Panić i pomoćni trener Ignac Horvat.