Cvijetoslav Zorman, Alen Runac i Alen Remar (s lijeva)

Prijam za svjetskog juniorskog prvaka u varaždinskoj Zajednici sportskih udruga

| 5.10.2016. u 08:37h | Objavljeno u Sport

Alen Remar (17), član „Varaždinskog streličarskog kluba“ i hrvatske reprezentacije je na Svjetskom prvenstvu u disciplini Field u irskom Dublinu osvojio naslov svjetskog juniorskog prvaka.

Na prigodnoj svečanosti u varaždinskoj sportskoj dvorani u Graberju na velikom uspjehu mladom su streličaru čestitali predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Alen Runac i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina, Danijela Vusić.

Predsjednik Zajednice je istaknuo da Varaždin ima kontinuitet mladih sportaša koji ostvaruju vrhunske rezultate.

Zajednica je prepoznala njegovu kvalitetu i već ga godinu dana financijski podržava koliko je to moguće. Alen trenira u mladom klubu, osnovanom prije nepune dvije godine. Kao i druge sportske udruge mi smo ga prihvatili u zajednicu varaždinskih klubova i osigurali prostor za treniranje. Sportašima treba puno više, pogotovo vrhunskima, a mi ćemo se i dalje truditi pomagati i Alena i druge naše vrhunske sportaše – rekao je Runac koji je svjetskom juniorskom prvaku uručio poklon sa znakom Olimpijskih igara u Tokiju 2020. gdje svi očekuju i mladog varaždinskog streličara.

Čestitajući Remaru na naslovu, pročelnica Vusić je istaknula da je važno da se mladi bave sportom i da postignuti rezultati od pojedinih mladih sportaša stvaraju sportske uzore drugima koji dolaze iza njih.

Za naslov svjetskog juniorskog prvaka uručila mu je novčanu nagradu od 5.000 kuna.

Svjetski juniorski prvak u streličarstvu kratko je rekao da je puno trenirao uoči nastupa u Dublinu, a finalu je bio bolji od Talijana Yurija Bellija.

Očekivanja su bila da uđem među prvih osam. Ušao sam kao peti u raspucavanja, a izašao na kraju kao prvi. Konkurenti su jako dobri. Olimpijac, Britanac Patrick Huston je završio na trećem mjestu, a bio je glavni favorit. Francuz Valentin Ripaux, koji je prošle godine osvojio europsko prvenstvo, također favorit, ispao je od mene – rekao je Remar te najavio više vremena za sport i ozbiljniji trening. Plan je nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju za što će biti potrebno puno truda.

Remarov trener, Cvijetoslav Zorman, naglasio je da Alen ima još tri godine juniorskog staža i da ovo ne bi trebala biti posljednja medalja, a nada se i nastupu u Tokiju.