ilustracija Foto: Dražen Novosel

Prestaju i zaključuju se sva natjecanja 1. dijela sezone pod vodstvom varaždinskog ŽNS-a

| 11.11.2020. u 12:44h | Objavljeno u Sport

Sva natjecanja prvog dijela, odnosno jesenskog dijela natjecateljske sezone 2020./2021., pod vodstvom varaždinskog ŽNS-a, a riječ je o Četvrtoj nogometnoj ligi Skupina Čakovec - Varaždin i svim županijskim nogometnim ligama, prestaju i zaključuju se s današnjim danom, obavijest je iz varaždinskog Županijskog nogometnog saveza.

Vodstvo natjecanja (povjerenici za natjecanje) Četvrte NL Skupina Čakovec - Varaždin i županijskih nogometnih liga uputilo je prema klubovima ponovno upitnik o prestanku ili nastavku natjecanja bez gledatelja, a sukladno odluci Nacionalnog stožera Civilne zaštite RH od 25. listopada ove godine.

Komisija za natjecanje IO ŽNS Varaždin održala je telefonsku sjednicu na kojoj su kontaktirani predsjednik Stjepan Ficko i članovi Čedomil Kekić, Ivan Vidaček, Damir Mujanović i Nino Vugrinec, a na temelju zaprimljenih mišljenja klubova Komisija za natjecanje je Izvršnom odboru ŽNS-a Varaždin dostavila prijedlog Odluke da sva natjecanja prvog dijela (jesenski dio) Četvrte nogometne lige Skupina Čakovec - Varaždin i svih županijskih liga prestaju i zaključuju se s 11. studenim.

Na temelju ponovne provedene ankete klubova Četvrte nogometne lige Skupina Čakovec - Varaždin i klubova sudionika županijskih liga, a vezano na nastavka natjecanja bez gledatelja ili prekid nastavka natjecanja prvog dijela (jesenski dio) natjecateljske 2020-2021 godine, Komisija za natjecanje konstatirala je da se svih 16 klubova Četvrte nogometne lige Skupina Čakovec - Varaždin očitovalo na poslanu anketu pri čemu je 12 klubova bilo za prekid natjecanja, a 4 kluba su bila za nastavak natjecanja bez gledatelja.

Od 14 klubova Prve ŽNL očitovalo njih 14, 11 je klubova za prekid natjecanja, dok su 3 kluba za nastavak natjecanja bez gledatelja. Od 16 klubova Druge ŽNL očitovalo njih 16, 12 klubova je bilo za prekid natjecanja, a 4 kluba za nastavak natjecanja bez gledatelja. Od 19 klubova Treće ŽNL očitovalo njih 19,pri čemu je 13 klubova bilo za prekid natjecanja, a 5 klubova je za nastavak natjecanja bez gledatelja.

Nastavak drugog dijela natjecanja, proljetni dio sezone počet će prema utvrđenom rasporedu i satnici te sukladno epidemiološkoj situaciji a koja je vezana za Covid-19. Pozivaju se svi klubovi da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera koje donio Nacionalni i Županijski stožer Civilne zaštite RH. Na odluku se ne može izreći žalba te je odluka konačna, navodi se u dopisu iz varaždinskog ŽNS-a.