Premijerno izdanje Lige nacija ženska reprezentacija Hrvatske otvara večeras u Varaždinu

| 22.9.2023. u 09:44h | Objavljeno u Sport

Na Gradskom stadionu u Varaždinu večeras će se igrati utakmica 1. kola premijernog izdanja Lige nacija, u kojoj će ženska nogometna reprezentacija Hrvatske igrati protiv Rumunjske. Susret će početi u 20 sati i 15 minuta.

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija u prvom izdanju Lige nacija igrat će u skupini 2 Lige B u društvu Finske, Rumunjske i Slovačke.

U Ligi B četiri pobjednika skupina ostvarit će plasman u Ligu A, četiri drugoplasirane ekipe igrat će protiv trećeplasiranih ekipa iz Lige A. Pobjednik svake utakmice igrat će u Ligi A, a poražene ekipe u Ligi B.

Tri najbolje trećeplasirane ekipe igrat će protiv triju najboljih drugoplasiranih ekipa u Ligi C. Pobjednici će igrati u Ligi B za fazu europskih kvalifikacija, a poražene ekipe igrat će u Ligi C. Najlošija trećeplasirana ekipa i četiri četvrtoplasirane ekipe ispadaju u Ligu C.

Dva finalista završnice Uefine Lige nacija za nogometašice ostvarit će plasman na nogometni turnir na Olimpijskim igrama 2024. godine, kao i domaćin Francuska.

Ako Francuska bude među finalistima, preostalo mjesto na Olimpijskim igrama popunit će trećeplasirana reprezentacija.

Ako se kvalificira asocijacija koju FIFA nije potvrdila kao kvalificiranu za sudjelovanje na Olimpijskom nogometnom turniru za žene, njezino mjesto zauzet će sljedeća najbolje plasirana ekipa koja se nije kvalificirala.

Svi dvoboji za napredovanje ili ispadanje iz skupina igraju se na dvije utakmice.