Predstavnici ŽRK Ludbreg upoznali gradonačelnika Bilića s problemom koji ih muči

Varaždinske vijesti | 6.7.2023. u 18:06h | Objavljeno u Sport

U uredu gradonačelnika održan je sastanak sa predstavnicima Ženskog rukometnog kluba Ludbreg, a vezano na problem koji ih muči, a to je uskraćivanje financijskih sredstava za 2023. godinu, a prema Odluci Zajednice sportskih udruga Grada Ludbrega.

Naime, nakon upućenoga službenog upita Zajednici sportskih udruga Grada Ludbrega te traženja objašnjenja po kojim kriterijima im je uskraćena dodjela sredstava za rad u 2023. godini i po čemu se to ŽRK Ludbreg razlikuje od ostalih sportskih udruga, nisu dobili nikakav odgovor.

Vodstvo ŽRK Ludbreg odlučilo je s ovom situacijom upoznati gradonačelnika, predsjednika vijeća te pročelnice s problemima s kojima se suočavaju i tražiti pomoć u rješavanju.

Gradonačelnik Dubravko Bilić je istaknuo da Grad Ludbreg izdvaja značajna sredstva za rad sportskih klubova, za održavanje sportskih objekata te investira u gradnju novih, ali od posebnog interesa je rad s mlađim uzrastima djevojčica i dječaka kroz sport te je neprihvatljivo da se bilo kojem članu Zajednice potpuno uskraćuje sufinanciranje rada i očekuje da se ovaj nesporazum unutar Zajednice u što skorije vrijeme razriješi.

Predstavnici kluba Dolores Horvat, predsjednica, i Nenad Novosel, trener i predstavnik kluba na Skupštini ZSUGL, predstavili su i planove za nadolazeću natjecateljsku sezonu 2023./2024.

Uz Ljetni rukometni kamp koji organiziraju kroz trajanje školskih praznika, u natjecateljski dio ući će s dvije ekipe djevojčica u različitim uzrastima, a natjecati će se kao i zadnjih godina u Međužupanijskoj ligi Zagrebačkog županijskog rukometnog saveza zajedno s klubovima iz područja Zagreba, Karlovca, Siska, Petrinje, Ivanića, Dugog Sela, Krapine, Zaprešića, Samobora, Čakovca i Varaždina.