Sudionici današnje konferencije za novinare na Gradskom stadionu u Varaždinu Foto: Dražen Novosel

Predstavljeni novi sportski direktor i tehnički direktor NK Varaždina, klub s pet igrača produljio ugovore

| 30.9.2020. u 10:25h | Objavljeno u Sport

Miljenko Mumlek novi je sportski direktor NK Varaždina, a Dario Jertec obnašat će funkciju tehničkog direktora i team managera kluba. Objavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana na Gradskom stadionu u Varaždinu. Rečeno je i da je klub produljio do 2023. godine ugovore s petoricom igrača Markom Stolnikom,Ivanom Posavcem, Vinkom Petkovićem Oliverom Zelenikom i Jorge Obregonom.

- Klub raste, radimo sve aktivnosti da se klub vrati na razinu na kojoj je bivši prvoligaš Varteks nekada bio. Osnažujemo se i u upravljačkom dijelu, radimo na tome da momčad bude sve jača, a dokaz tome su i ovi igrači s kojima smo produljili suradnju. S ponosom mogu reći da radimo uglavnom domaću priču jer u upravljačkom dijelu su bivši igrači, trenerski kadar je također iz naših redova,a i budućnosti ćemo zadržati taj trend da klub raste na domaćim snagama. Igrači s kojima smo produljili ugovor pokazatelj su da mislimo ozbiljno, da oni vjeruju da klub može ići dalje i da ćemo ostvarivati rezultate koje navijači i Grad Varaždin očekuju - naglasio je predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek.

- Ovo je priča koja se gradi duži niz godina, a sada imamo situaciju gdje tu priču možemo zaokružiti. S pet smo igrača produljili vjernost, svaki od njih je imao ponude iz drugih sredina, klub ih nije odlučio pustiti za simbolični iznos naknade. Vjerujemo u njih, a ovo je samo pokazatelj da želimo od njih vidjeti rast, razvoj i kvalitetu, a oni su također prepoznali klub. Ponosni smo da možemo uključivati naše bivše igračke zvijezde i legende i bivšeg kluba iz Zagrebačke 94 u rad postojećeg kluba. Dario Jertec je bio od početka involviran u klub kao igrač, nakon završetka profesionalne karijere zvali smo ga da se uključi u rad kluba, neslužbeno nam se priključio prošli tjedan,a on i Miljenko Mumlek, koji je trener juniora i s njima ostvaruje izvrsne rezultate u Prvoj HNL, već su prošli tjedan prebacili u brzinu više i pred vas donosimo njihove prve plodove rada, potpise novih ugovora do 2023. godine s petoricom igrača - rekao je direktor kluba Toni Dalić.

- Funkcija koja mi je povjerena donosi zahvalnost kluba na mom dosadašnjem radu ali funkciju isto tako smatram većem odgovornošću, da uz dogovor s ljudima koje vode klub i uz želje trenera osmislimo politiku kluba i to dignemo na višu razinu. Iz godine u godinu dižemo se za stepenicu više. Moja je zadaća da budem filter između menadžera, igrača i želja igrača u dovođenju u klubu i želja igrača odlaženju iz kluba, da budem filter između želja trenera i želja kluba te da odlučujem o politici koju ćemo provoditi. Nadam se da ću malo griješiti i biti uspješan u svom poslu te da će svi u klubu biti zadovoljni mojim radom- rekao je novi sportski direktor kluba Miljenko Mumlek.

- Zahvalio bih se upravi kluba na ukazanom povjerenju. Od samih početaka NK Varaždina bio sam u klubu, dosta sam upoznat s cjelokupnom situacijom, nadam se da ću uspjeti pomoći da klub postane još bolji, da momčad još bolje funkcionira, da budem treneru na usluzi koliko će biti potrebno i da sve dignemo na još viši nivo. Kao zadaću smatram da je u klupskom interesu da što prije postanemo stabilan prvoligaš, da izbjegnemo priče oko borbe za ostanak i da se već ove sezone profiltriramo kao prvoligaš koji može samo bolje i više - rekao je tehnički direktor i team manager Dario Jertec.