Predstavljena ovogodišnja „Vesela škola nogometa“

| 23.3.2016. u 15:04h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U varaždinskoj sportskoj dvorani u Graberju danas je predstavljena ovogodišnja „Vesela škola nogometa“ koja se održava već petnaestu godinu zaredom u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Riječ je o trodnevnom događaju u kojem, pod vodstvom nogometnih trenera, djeca u dobi od 6 do 12 godina starosti uče osnove tehnike i taktike u nogometu.

Voditelji škole, Dragutin Posavec i Josip Piskač, istaknuli su da je sve počelo prije 15 godina kada su u Varaždinu prepoznali „Veselu školu nogometa“ kao dobar projekt.

- U tom razdoblju bili su uključeni gotovo svi klubovi Varaždinske županije pa se škola održavala u Ludbregu, Novom Marofu, Trnovcu, Gojancu, Varaždinu. Širili smo projekt u koji su bila uključena djeca u dobi od 6 do 12 godina. Bilo je i djevojčica i dječaka - rekao je Posavec te dodao da djeca besplatno dobivaju opremu, kapu i majicu, a sve se organizira zajedno sa ZSUGV.

U „Veseloj školi nogometa“ ne igra se samo nogomet, nego i druge zabavne igre pa djeca tako poboljšavaju svoje sposobnosti i stalno su u pokretu. Škola se odvija i u zimskom i u ljetnom razdoblju, a ova trodnevna miniškola organizirana je kako bi se djeci ponudio sadržaj za vrijeme uskrsnih školskih praznika.

-Volimo raditi s djecom koja su naše najveće blago pa smo se ove godine dogovorili da iskoristimo i uskrsne blagdane. Na ovoj završnici škole djeca pokazuju svoje znaju u nogometu, ali i u drugim igrama. Cilj je druženje i zabava - kazao je Piskač. U ovih 15 godina kroz „Veselu školu nogometa“ prošlo je oko 5.000 djece, a neki su polaznici kroz godine došli i do reprezentativne razine u nogometu.

Jedan od polaznika trodnevne „Vesele škole nogometa“ je 10-godišnji Noa Lukačić.
- Imamo vježbe, tri stanice, za svaku 20 minuta i u tih 20 minuta dajemo sve od sebe. Puno sam naučio, nove driblinge, vođenje lopte. A i treneri su odlični - rekao je mladi nogometaš Noa.