Hrvatska predsjednica s hrvatskim nogometnim izbornikom Foto: Hrvatski nogometni savez

Predsjednica odlikovala Zlatka Dalića, Marijana Mrmića i Nderima Redžaja

Varaždinske vijesti | 14.11.2018. u 09:20h | Objavljeno u Sport

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uručila je jučer odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske izborniku, igračima i članovima stručnog stožera Hrvatske nogometne reprezentacije te Hrvatskom nogometnom savezu za finalni plasman na 21. Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

- U ime Republike Hrvatske, želim vam još jednom zahvaliti što ste ostvarili povijesni uspjeh, ali ponajprije zato što ste Hrvatskoj vratili osmjeh na lice, što ste nas ujedinili da dišemo, plačemo, pjevamo i veselimo se kao jedan. Naša je dužnost i obveza obećati vam kako to jedinstvo, u kojem su nas već jednom ujedinili naši branitelji u obrani Domovine, nikada više nećemo pustiti - rekla je predsjednica Grabar-Kitarović, zahvalivši nogometnim reprezentativcima što su svojim uspjehom vratili "optimizam i pobjednički duh te postali uzor i nadahnuće našoj djeci i mladima, ali i svima nama",navodi se na službenom portalu hrvatske predsjednice.

U ime nagrađenih Predsjednici je zahvalio izbornik Zlatko Dalić, posebno istaknuvši njezinu potporu tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

 
- Pokazali smo veliko zajedništvo, ljubav prema domovini, hrabrost, poniznost i vjeru i to nam je donijelo taj veliki rezultat - rekao je izbornik Dalić i obećao da će nogometaši i u budućim utakmicama pružiti sve kako bi naši navijači u zemlji i inozemstvu bili ponosni na njih.

Zlatko Dalić odlikovan je Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, za izniman, povijesni uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije, osvjedočenu srčanost i požrtvovnost kojima je vratio vjeru u uspjeh, optimizam i pobjednički duh i ispunio ponosom sve hrvatske navijače diljem svijeta, za isticanje najvrednijih profesionalnih i humanih kvaliteta, iskazano zajedništvo i domoljubni ponos u promociji sporta i međunarodnog ugleda Republike Hrvatske, te osvajanju srebrne medalje na 21. Svjetskom nogometnom prvenstvu u Ruskoj Federaciji.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker odlikovan je Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, za izniman uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije, promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske, te osvajanju srebrne medalje na 21. Svjetskom nogometnom prvenstvu u Ruskoj Federaciji, kojoj je pridonio svojim velikim profesionalnim iskustvom i osobnom podrškom.

Igrači su odlikovani Redom kneza Branimira s ogrlicom, za izniman, povijesni uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije, osvjedočenu srčanost i požrtvovnost kojima su dokazali svoje najveće profesionalne i osobne kvalitete, vrativši vjeru u uspjeh, optimizam i pobjednički duh, ispunivši ponosom sve hrvatske navijače diljem svijeta ujedinjene u radosti niza pobjeda, te za iskazano zajedništvo i domoljubni ponos u promociji sporta i međunarodnog ugleda Republike Hrvatske, te osvajanju srebrne medalje na 21. Svjetskom nogometnom prvenstvu u Ruskoj Federaciji.

Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, Redom hrvatskog trolista i Redom hrvatskog pletera, za izniman uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije, promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske, te osvajanju srebrne medalje na 21. Svjetskom nogometnom prvenstvu u Ruskoj Federaciji, kojoj su pridonijeli svojim profesionalnim iskustvom i osobnom podrškom koje stoje iza velikih natjecanja, odlikovani su članovi stručnog stožera Hrvatske nogometne reprezentacije i članovi delegacije Hrvatskog nogometnog saveza među njima i Marjan Mrmić te Nderim Redžaj.

Povelja Republike Hrvatske, za izniman uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije, promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske, te osvajanju srebrne medalje na 21. Svjetskom nogometnom prvenstvu u Ruskoj Federaciji, dodijeljena je Hrvatskom nogometnom savezu.