Franjo Prce i Luka Bonačić na današnjem susretu s novinarima u klubu uoči sutrašnjeg ogleda s Rijekom Foto: Dražen Novosel

Prce: Idemo igrati u Rijeku, pofajtati se s njima, pa što bude

| 13.12.2019. u 11:35h | Objavljeno u Sport

U sklopu 19. kola HT Prve lige momčad Varaždina će sutra gostovati kod Rijeke s kojom će od 15 sati odigrati susret na Rujevici. Zbog tri žuta kartona u momčadi neće biti Stolnika, zbog ozljede su neizvjesni nastupi Guera Djoua i Glavine, a od prije su ozlijeđeni Lisakovich i Đurasek.

- Bilo bi nam draže da je utakmicom s Dinamom završilo prvenstvo u ovoj godini, da dobijemo priliku malo bolje se odmoriti, da analiziramo sve što je bilo i da na proljeće uđemo snažniji i motiviraniji. Međutim, kalendarska sezona završava sutrašnjim susretom protiv Rijeke, a to je prvo kolo trećeg dijela sezone. Bez obzira na probleme s igračkim kadrom bit ćemo motivirani i pokušat ćemo se Rijeci suprotstaviti s nekim taktičkim varijantama i nema predaje. Moramo završiti ovu godinu i mojih dva i pol mjeseca boravka na klupi Varaždina u stilu kojeg smo pokazivali do sada, a to je u prvom redu iskazivati borbenost, želju, htijenje i i trebamo vjerovati da će na kraju malo zasjati i sunce - rekao je trener Varaždina Luka Bonačić uoči sutrašnjeg gostovanja na Rujevici.

Ove sezone Rijeka je Varaždinu nanijela tri poraza, dva u prvenstvu i jedan u Kupu.

- Rijeka je favorit, love drugu poziciju na tablici, bit će motivirani i pokušati na Rujevici dobrim rezultatom potvrditi finiš prvenstva, pokazati da su se napokon posložili. Očekujem agresivnu Rijeku, koja će težiti da što prije postigne gol, kako bi skinula nervozu. Nećemo kukati, koga nema bez njega se mora i može a tako i mi idemo iz utakmice u utakmicu. Postavit ćemo se hrabro, pokušati sprovesti neka taktička razmišljanja, koja smo uvježbavali na posljednjim treninzima, nadat se da ćemo moći parirati i staviti Rijeku u probleme. - rekao je Bonačić.

U konkurenciji za varaždinski sastav bit će Franjo Prce, koji sutra također očekuje težak susret.

- S obzirom na naše izostanke i trenutačnu formu Rijeke, koja se u zadnje tri utakmice digla nakon turbulentnog početka pod vodstvom novog trenera, sutrašnja će utakmica biti teška. Idemo igrati, pofajtati se s njima pa što bude. Sigurno da bi bilo bolje da je ovaj susret odigran u srijedu, ili da je odgođen za proljeće, s obzirom na meteorološke prilike i uvjete koje imamo za trening jer su tereni dosta teški, ali idemo se predstaviti u što je moguće boljem svjetlu i pokušati uzeti bod - naglasio je Prce.