PPD Zagreb večeras u Varaždinu dočekuje europskog prvaka Vive Tauron Kielce

| 16.11.2016. u 09:21h | Objavljeno u Sport

Rukometaše Prvog plinarskog društva Zagreb danas očekuje susret 7. kola VELUX EHF Lige prvaka u kojemu će u 19 sati u varaždinskoj Areni ugostiti aktualne prvake Europe, najbolju momčad poljskog rukometa Vive Tauron Kielce. Početak utakmic je u 19 sati.

- Prije svega želim reći da mi je drago da dolazimo igrati u Varaždin koji je pravi rukometni grad i u kojem sam vodio GRK Varaždin 1930 jednu godinu i odavde nosim zasta samo lijepe uspomene. U prošlom kolu u Frankfurtu prvo smo poluvrijeme odradili pod ručnom i nismo baš bili pravi. U nastavku te utakmice opustili smo se, počeli igrati onako kako znamo i uhvatili smo priključak s prvacima Bundeslige. Nažalost, u posljednjih petnaestak sekundi nismo bili dovoljni koncentrirani da uhvatimo taj rekao bih zasluženi bod. Vremena za plakanje nad prolivenim mlijekom baš  i nema, jer na vrata već kuca europski prvak Kielce i mislim da izazov i motivacija ne mogu biti veći nego što jesu u ovom trenu, ususret dvoboju s Kielcem - rekao je trener PPD Zagreba Silvio Ivandija.

Za svog večerašnjeg suparnika Ivandija je rekao da Kielce nije baš u najboljem ritmu.

- Kao što znate zadnje dvije utakmice su izgubili sa za mene iznenađujuće velikim zaostatkom. Iskreno se nadam da se nisu stigli oporaviti i da niti preksutra neće izaći iz tog lošeg ritma, odnosno da ćemo i mi u prvom redu vlastitim pristupom i koncentriranom utakmicom od prve minute dovesti sami sebe u šansu da osvojimo bodove koji bi nam puno značili – poručio je Ivandija.

Večerašnji susret s poljskim i europskim prvakom najavio je i kružni napadač PPD Zagreba Tin Kontrec.

- Mislim da se nema što posebno reći o ekipi Kielcea, o skupu strašno kvalitetnih individualaca koju s klupe vodi odličan i trofejan trener. Iskreno mi i nije drago da su izgubili posljednje dvije utakmice baš s tolikom razlikom, jer sada si niti oni ne smijeh dopustiti opuštanje i eventualni treći kiks. Njima je susret u Varaždinu posljednja šansa da s pobjedom ostanu u utrci za prvo mjesto skupine i zato treba očekivati maksimalno motivirane prvake Europe. Da bi imali šanse protiv Kielcea morat ćemo reprizirati igru iz Frankfurta koju smo pokazali u posljednjih 20 minuta. S takvim pristupom i punom varaždinskom Arenom niti skalp europskog prvaka nije nam nedostižan – rekao je Kontrec.