Poznato je tko su najbolji ivanečki sportaši za 2021., nagradu za životno djelo primit će Nikola Nišević

| 30.12.2021. u 10:12h | Objavljeno u Sport

Na sjednici Skupštine Zajednice sportskih udruga grada Ivanca donesene su odluke o izboru najboljih sportaša i ekipa Grada Ivanca za 2021. godinu kao i mladih perspektivnih sportaša, te dobitnika priznanja Zajednice.

Za najboljeg sportaša proglašen je Tomislav Jagić, kapetan i najbolji igrač i strijelac NK Ivančice i trener kadetske ekipe 2005./2006. godište, koja je zauzela 2. mjesto u 2.HNL središte Sjever, dok je za najbolju sportašicu izabrana Sara Bratković, kapetanica ŽOK Ivanec, koji je član 1. B hrvatske odbojkaške lige Sjever, najbolja igračica Kluba koja je u ŽOK-u Ivanec od samog osnivanja.

Najbolja muška ekipa je NK Ivančica Ivanec, prvak lige u sezoni 2019./2020. kada je izborila plasman u 4.NL Čakovec –Varaždin u kojoj je u prvenstvenoj sezoni 2020./2021. osvojila naslov jesenskog prvaka lige, dok je najboljom ženskom ekipom proglašena prva seniorska odbojkaška ženska ekipa ŽOK Ivanec koja je u sezoni 2019./2020. osvojila prvo mjesto ali je liga prekinuta, dok se u sezoni 2021./2022. nalazi u sredini prvenstvene tablice i viceprvakinje su Županijskog odbojkaškog Kupa.

Najviše priznanje koje dodjeljuje Zajednica, nagradu za Životno djelo za sportska dostignuća u dugogodišnjem radu na popularizaciji, unapređenju, podizanju kvalitete te promidžbi ivanečkog sporta primit će Nikola Nišević, za 50 godina aktivnog rada i djelovanja u sportskim udrugama na području Grada Ivanca i to 15 godina član Upravnog odbora HPD Ivančica i glavni voditelj sportsko-rekreativnog programa na vrhu Ivančice. Odradio je uspone na preko 800 vrhova na planine u Hrvatskoj i susjednim zemljama, obnašao je funkciju tajnika DSR Ivanec, bio je trener atletske ekipe i 25 godina sudjelovao kao atletičar na utrkama u RH i Sloveniji. Bio je predsjednik SIZ-a fizičke kulture, idejni je začetnik osnivanja Zajednice sportskih udruga Grada Ivanca gdje je bio dopredsjednik i glavni tajnik, kao i osnivač Ženskog odbojkaškog kluba Ivanec gdje je bio dopredsjednik,te tajnik a tu funkciju obnaša i sada. U RK Ivančici bio je tajnik 12 godina,a u DSR Itas bio je predsjednik i tajnik, te jedan od osnivača PK Ivanec gdje je 8 godina bio član Upravnog odbora i aktivni sudionik realizacije projekta “Ivanečke planinarske obilaznice”. Uz dugogodišnji društveni rad u sportskim udrugama dugogodišnji je sportski novinar. Bio je urednik i voditelj sportske emisije “Sport ponedjeljkom” na tadašnjem Radiju Ivanec, a danas uređuje sport na radiju Sjeverni FM te je izvještavao o sportskim zbivanjima s područja Varaždinske županije, kao i s državnih, europskih i svjetskih natjecanja u raznim sportovima (rukomet, parajedriličarstvo, atletika, planinarstvo, sportski ribolov), gdje je dao svoj veliki udio na promidžbi sporta Grada Ivanca i županije. Osim sportskih aktivnosti bio je dugogodišnji tajnik,a sada predsjednik u humanitarnoj udruzi Dobrovoljnih darivatelja krvi koju je darovao preko 70 puta. Za svoj dugogodišnji sportski rad dobitnik je mnogobrojnih priznanja u gradu Ivancu, Varaždinskoj županiji i Hrvatskoj.