Europsko će se prvenstvo održati od 12. lipnja do 12. srpnja po cijeloj Europi Foto: Krešimir Đurić

Poznato je tko je dobio prava za utakmice Europskog nogometnog prvenstva 2020.

| 28.11.2019. u 11:47h | Objavljeno u Sport

Hrvatska radiotelevizija je na svom službenom portalu sa iznimnim zadovoljstvom objavila kako je nakon višemjesečnih pregovora uspjela osigurati prava za Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine.

Od početka nadmetanja za prava emitiranja, HRT je čvrsto odlučio kako će se do kraja boriti za prijenose ovog nogometnog festivala i u svom naumu je uspio. Riječ je o ukupno 51 utakmici što naravno uključuje i dvoboje Hrvatske nogometne reprezentacije.

Uefa je odlučila kako će se prvenstvo održati od 12. lipnja do 12. srpnja po cijeloj Europi kako bi se obilježilo 60 godina od osnutka najjačeg europskog natjecanja. Prvi put u povijesti 24 reprezentacije igrat će u 12 država.

Format će ostati isti kao i na prethodnom Euru u Francuskoj. Bit će formirano šest grupa, u kojima će igrati po četiri reprezentacije. Prolazak u osminu finala izborit će prvoplasirana i drugoplasirana reprezentacija iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

Svi ljubitelji nogometa i hrvatskog sporta uz naše male ekrane trebaju biti već ove subote 30.11. kada ćemo na Prvom programu od 18 sati iz Bukurešta prenositi svečanu ceremoniju izvlačenja ždrijeba. Vatreni se nalaze u drugoj jakosnoj skupini zajedno sa Francuskom, Poljskom, Švicarskom, Nizozemskom i Rusijom.

Hrvatska radiotelevizija dosad je nebrojeno puta pokazala kako je u mogućnosti ostvariti najveće i najsloženije projekte. Spremni smo i s ovog natjecanja svojim gledateljima, slušateljima i čitateljima najtemeljitije prenijeti sve utakmice, uz prijenose pripremamo i studijske emisije u kojima će se naći popratne vijesti te aktualnosti s terena, dakako uz poseban naglasak na hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Ovime se nakon veličanstvenog uspjeha u Rusiji nastavlja HRT-ov kontinuitet praćenja Hrvatske nogometne reprezentacije na najvećim natjecanjima jer osim novostvarenih prava na Euro 2020 već su ranije otkupljena prava za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Nakon povratka NBA-a na ekrane Hrvatske televizije ovo je drugi veliki uspjeh vodstva HRT-a unutar mjesec dana za što veće zadovoljstvo gledatelja naše javne televizije, objavljeno je na službenom portalu Hrvatske radiotelevizije.