Suca iz svetog Ivana Zeline ove je sezone već sudio jedan susret između Varaždina i Rijeke Foto: screenshot HRT

Poznato je tko će suditi vrlo važan nedjeljni susret Varaždina s Rijekom

VV | 14.5.2021. u 13:20h | Objavljeno u Sport

Povjerenik za suđenje HT Prve HNL Ivan Novak odredio je službene osobe za utakmice 35.,pretposljednjeg kola HT Prve hrvatske nogometne lige, koje bi se trebale igrati sutra i u nedjelju, 15. i 16. svibnja.

Susret između Varaždina i Rijeke, koji će se igrati u nedjelju na Gradskom stadionu u Varaždinu od 15 sati, sudit će Igor Pajač iz Zeline, a pomagat će mu Nikola Kečkiš iz Virovitice i Goran Loparac iz Sladojevaca, dok će četvrti sudac biti Marko Matoc iz Zaprešića. VAR sudac će biti Goran Gabrilo iz Splita a njegov asistent bit će Goran Perica iz Šibenika.

Suca nedjeljnog susreta u varaždinskom prvoligašu nemaju baš u dobrom sjećanju. Naime, na utakmici 8. kola koja je odigrana 17. listopada na Rujevici Pajač je pogriješio u 48. minuti kada, ni nakon pregledavanja snimke, nije dosudio kazneni udarac za Varaždin, a nakon što je Obregon pred pred golom Rijeke srušen rukama od domaćeg igrača Galešića.

U emisiji Stadion Hrvatske radio televizije, nakon utakmica 8. kola, sudački ekspert Mario Strahonja analizirao je dvije sporne situacije s te utakmice, u kojoj je Rijeka pobijedila Varaždin 2:1.

 - Nezgodna situacija za suca koja spada u kategoriju propuštenog incidenta. Logično je da glavni sudac ovo nije mogao vidjeti jer je gledao što će biti s povratnom loptom ali tu je onda VAR sudac, koji je to trebao detektirati i detektirao je tu situaciju. VAR sudac je prepoznao ovo kao kazneni udarac jer je vidio jasno povlačenje igrača Varaždina i na osnovu toga dao je drugu priliku glavnom sucu koji je išao gledati snimku, međutim iz svega ovoga što vidim ne znam zašto se glavni sudac nije odlučio za kazneni udarac. Trebao je biti kazneni udarac za Varaždin - komentirao je tada Strahonja prekršaj nad Obregonom u kaznenom prostoru Rijeke.

 Isto tako Igor Pajač jedan je od trojice sudaca koji je nakon 17. kola HT Prve lige i susreta između Istre 1961 i Slaven Belupa, nakon što su mu utvrđeni značajni propusti, zbog nezadovoljavajuće razine suđenja, a sukladno Pravilniku o suđenju, sucima i sudačkim instruktorima,  bio na kraće vrijeme izostavljen iz delegiranja od strane povjerenika za određivanje sudaca.

Nadamo se da će Igor Pajač biti u boljoj formi na nedjeljnom susretu koji za obje momčadi s obzirom na njihov trenutni položaj na tablici ima veliki značaj, Varaždin se bori za ostanak, a Rijeka za izlazak na europsku scenu.