Bruno Petković će sa suigračima odlazak na EP 2020. pokušati izboriti na Rujevici Foto: Krešimir Đurić

Poznato je gdje će se odigrati kvalifikacijski susret reprezentacija Hrvatske i Slovačke

| 16.10.2019. u 13:28h | Objavljeno u Sport

Iako se proteklih dana u medijima moglo pročitati da će odlučujući kvalifikacijski susret za odlazak na EP 2020. godine umjesto u Rijeci hrvatska reprezentacija protiv Slovačke odigrati u Zagrebu, priopćenjem su se danas oglasili iz Hrvatskog nogometnog saveza i riješili sve dvojbe oko domaćinstva tog susreta.

- Hrvatski nogometni savez ovim putem želi okončati nagađanja o mogućoj promjeni domaćinstva utakmice protiv Slovačke te potvrđuje kako će odlučujući susret za odlazak na EURO 2020. biti odigran 16. studenoga na stadionu HNK Rijeka, kao što je prvotno i odlučeno, navodi se u priopćenju iz Hrvatskog nogometnog saveza

Kao što je Izvršni odbor HNS-a odlučio na sjednici održanoj 11. srpnja ove godine, utakmica Hrvatska - Slovačka u sklopu Europskih kvalifikacija za EURO 2020. godine bit će odigrana u Rijeci. Podsjetimo, hrvatskoj reprezentaciji potreban je bod u toj utakmici kako bi osigurala plasman na Europsko prvenstvo.

Imajući u vidu izuzetnu važnost utakmice, rukovodstvo HNS-a razmotrilo je opciju igranja na većem stadionu koji bi mogao odgovoriti očekivano velikom interesu navijača Hrvatske. Ipak, ostalo se pri ranije zauzetom stavu da će kvalifikacije biti odigrane u četiri najveća hrvatska grada te će nakon Zagreba, Osijeka i Splita svjetske doprvake u ovom ciklusu dočekati i Rijeka.

Jedinstven je stav HNS-a da će reprezentacija u Rijeci imati idealne uvjete za pripreme za utakmicu te sjajnu podršku na stadionu HNK Rijeka. Informacije o prodaji ulaznica bit će objavljene naknadno na internetskoj stranici HNS-a - piše u priopćenju iz Hrvatskog nogometnog saveza.

Označeno u