Momčad CB Marocchino plasirala se u četvrtfinale

Poznati prvi četvrtfinalisti 38. ZPV u malom nogometu

| 28.12.2017. u 12:14h | Objavljeno u Sport

Uz branitelja naslova Centar Škudar iz Novoga Golubovca, koji je i tijekom prvoga kruga ovog turnira s najboljim učinkom (svih 9 bodova, gol razlika 13:1) zadržao natjecateljski broj jedan i plasirao se izravno iz skupine u četvrtfinale, sinoć su se za to birano društvo osam najboljih ekipa izborile i dvije varaždinske ekipe, CB Marocchino i lanjski finalist Artmetali Junajted. Obje u vrlo dramatičnim utakmicama, jedna je odlučena tek nakon osam serija šesteraca, druga pogotkom u posljednjoj minuti!

Merkaš graditeljstvo iz Donje Šemnice i CB Marocchino iz Varaždina odigrali su fantastičnih 30 minuta. Kralj je doveo Šemničane u vodstvo u 6. minuti, samo dvije minute kasnije Šestak je izjednačio, u trećoj minuti nastavka Modrić zabio i za preokret (1:2), međutim Cvilko je tri minute prije kraja vratio sve na početak.

Završilo je 2:2, igrala su se dva produžetka po pet minuta, a kako je i dalje bilo 2:2, odlučivali su šesterci. Nakon tri serije po dva pogotka i jedan promašaj sa svake strane, kod 4:4 nastavili su raspucavati mladi Matija Kanceljak za Merkaš, odnosno prekaljeni Miljenko Mumlek za Marocchino. Punih sedam serija nismo dobili pobjednika, a onda je u osmoj Galoši obranio Kanceljaku, a Mumlek zabio i šesti put zaredom, za konačnih 9:8 u korist CB Marocchina.

Atraktivna je bila i utakmica između slovenske Optike Kiraly i lanjskog finalista, Artmetala Junajted. U prvom poluvremenu pogodaka nije bilo, a onda su Golubar i Malnar odveli Junajtedovce do 2:0. Međutim, možda i ne baš po postulatima fair-playa, Zagorec je odmah s centra zabio za 1:2 dok su Varaždinci još slavili, a minutu kasnije je i Kiraly zatresao mrežu za izjednačenje istiomene ekipe.

Točno 28 sekundi prije kraja Josip Golubar je sjajno prošao lijevom stranom i opalio prizemno u suprotan kut, te svojim drugim pogotkom postavio konačnih 3:2 i plasman Junajteda u četvrtfinale, gdje čeka boljeg iz susreta kučanskih Iceka i koprivničke Jelene Trade.

U jedinoj veteranskoj utakmici osmine finala FE Lacio je iznenadio veterane Slobode. Iako je CB Sloboda povela golom Pokosa, do poluvremena su Sudžuković i Ipša preokrenuli, a u nastavku zabili i Jagnjić i opet Sudžuković, za visokih 4:1 i najveći dosadašnji uspjeh ove rekreacijske ekipe.

Pred nama je drugi od tri dana osmine finala, opet maksimalno atraktivan. Od 19 sati na parket Graberja će veterani Bilikuma petkom i Hudek Trgotransa, gledat ćemo sraz lanjskih polufinalista i branitelja naslova.

Četvrtfinale će tražiti i veterani koprivničkog OPG Radičeka protiv rekreativaca iz Kluba 45, a dvije seniorske utakmice osmine finala zaista su za malonogometne sladokusce. Zagorski derbi igrat će Klesarstvo Martinčević Q-Servis Benkus iz Novaka i Prijatelji Roberta Murića iz Bednje, dok će u drugom susretu četvrtfinale tražiti trnovečki Auto Florijanić i MNK Črešnjevo.  
 
SRIJEDA, 27.12.2017. - OSMINA FINALA - REZULTATI

(VET) CB SLOBODA VETERANI SLOBODE (Varaždin) - FE LACIO (Varaždin)    1:4
MERKAŠ GRADITELJSTVO (Donja Šemnica) - CB MAROCCHINO (Varaždin)    2:2 (6m 8:9)
OPTIKA KIRALY (Lendava, SLO) - ARTMETALI JUNAJTED (Varaždin)    2:3

ČETVRTAK, 28.12.2017. - OSMINA FINALA - RASPORED

19:00    (VET) BILIKUM PETKOM (Varaždin) - HUDEK TRGOTRANS (Biljevec)
19:40    KLESARSTVO MARTINČEVIĆ Q-SERVIS BENKUS (Novaki) - PRIJATELJI (Bednja)
20:20    AUTO FLORIJANIĆ (Trnovec) - MNK ČREŠNJEVO
21:00    (VET) OPG RADIČEK PETGRAD NIKOTRADE (Koprivnica) – KLUB 45 (Varaždin)