Poznati gimnastičar Filip Ude u finalu Svjetskog kupa u Dohi

VV | 20.3.2019. u 18:41h | Objavljeno u Sport

Hrvatski gimnastičar Filip Ude, rodom iz Međimurske županije, plasirao se u finale Svjetskog kupa u Dohi. Bivši svjetski, europski i olimpijski viceprvak u današnjim je kvalifikacijama konja s hvataljkama zauzeo sedmo mjesto.

U žestokoj konkurenciji treće postaje Svjetskog kupa u ovoj godini, Filip Ude pronašao je put do finala na drugom natjecanju za redom. Ocjena 14,533 ovoga je puta bila dovoljna za sedmo mjesto i novo finale.

- Bila je dosta jaka konkurencija danas. Svi smo bili stisnuti u tri-četiri desetinke boda. Jako sam sretan što sam ušao u finale i što sam uspio odraditi svoju vježbu od početka do kraja. Napravio sam malu pogrešku, pa početna ocjena nije bila kolika je trebala biti. Zadovoljan sam na kraju jer smo bili u zadnjoj grupi. U finalu ću probati barem ponoviti ovu vježbu – rekao je Ude.

Naš drugi konjaš u Dohi, Robert Seligman, prošlogodišnji viceprvak Europe, današnje je natjecanje završio na devetom mjestu s ocjenom 14,466. Jedina hrvatska predstavnica u današnjim kvalifikacijama, Tijana Tkalčec, svoj je nastup na preskoku završila na 12. mjestu s ocjenom 13,466.

Finale konja s hvataljkama u kojemu će nastupiti Filip Ude na rasporedu je u petak, dok će preostali dio hrvatske reprezentacije - Ana Đerek i Tin Srbić, svoj put u finale tražiti sutra u kvalifikacijama partera i grede, odnosno preče.