Poznata satnica prvog kvalifikacijskog susreta s Finskom, uzvrat u varaždinskoj Areni

Varaždinske vijesti | 15.3.2022. u 17:15h | Objavljeno u Sport

Iz Finskog rukometnog saveza stigla je obavijest o satnici i mjestu odigravanja prvog susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine. Finska će Hrvatsku dočekati 13. travnja u 19 sati po lokalnom, odnosno 18.00 sati po hrvatskom vremenu u mjestu Vantaa koje se nalazi u neposrednoj blizini zračne luke Helsinki, objavio je portal Hrvatskog rukometnog saveza.

Naime, kao što je poznato od ranije, Ukrajina je zbog ratne situacije odustala od prvog kruga kvalifikacija koje je trebala igrati protiv Finske. Tako je Finska bez borbe dobila oba susreta 10:0 i postala hrvatski suparnik u drugom krugu kvalifikacija.

Tjedan dana nakon te objave Europske rukometne federacije, Finska je definirala mjesto i vrijeme odigravanja prvog susreta s Hrvatskom. To će dakle biti Vantaa.

Nakon glavnog grada Helsinkija, Tamperea i Espooa, to je četvrti najpopularniji grad za život u Finskoj. Zanimljivo je spomenuti da je u Vanti , odnosno Energia Areni, hrvatska muška rukometna reprezentacija odigrala svoj prvi kvalifikacijski susret u povijesti kao samo stalna država.

Bilo je to 12. travnja 1993. godine u kvalifikacijama za prvo Europsko prvenstvo u Portugalu na kojem je Hrvatska kasnije osvojila brončanu medalju. Hrvatska je pobijedila 26:31.

U dvorani je bilo točno 290 gledatelja. I evo, punih 29 godina kasnije, Hrvatska se vraća na mjesto iz kojeg je krenuo čudesni niz velikih rezultata i medalja. Neka se povijest ponovi.

Ne sumnjamo da će Energia Arena biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Jer tko ne bi poželio uživo vidjeti Domagoja Duvnjaka, Luku Cindrića, Igora Karačića i sve velike hrvatske zvijezde i legende.

Grad Vantaa ima nešto više od 230.000 stanovnika, a Energia Arena može primiti 2000 posjetitelja. Inače, kao što je poznato od ranije, uzvratni susret igra se 16. travnja u 18.00 sati u Areni Varaždin, objavio je portal HRS-a.