Postonjski: Očekujem ponovno jako tešku utakmicu, ali nadam se i da je vrijeme da ih pobijedimo i osvojimo tri boda Foto: Dražen Novosel

Postonjski: Očekujem ponovno jako tešku utakmicu, ali nadam se i da je vrijeme da ih pobijedimo i osvojimo tri boda

| 26.1.2024. u 09:48h | Objavljeno u Sport

Utakmicom između Varaždina i Slaven Belupa, koja će danas u 17 sati početi na Gradskom stadionu u Varaždinu, počinje proljetni dio prvenstva u SuperSport HNL. Kapetan momčadi Varaždina Igor Postonjski zadovoljan je odrađenim pripremama u Medulinu.

- Nakon početnih priprema u Varaždinu preselili smo se u Medulin, koji nam je bio dobra baza za pripreme za ono što nas očekuje u nastavku sezone. Odradili smo sve što smo planirali. Stigli smo u dobrom tonusu, nastavili dobar rad i finiširali smo sve da bi bili spremni za prvo kolo nastavka prvenstva. Uvjeti su bili vrhunski, osim terena, koji nisu na razini terena prve lige, tako da je bilo malo teže odigravati utakmice, koje su poslužile svrsi. Vjerujem da ćemo spremni dočekati prvo kolo - rekao je Postonjski.
Zadovoljni igrom

Varaždin je u zimskoj stanci ostao bez Brodića, koji je u jesenskom dijelu sezone postigao 7 golova i bio među vodećim strijelcima prvenstva, a dovedeni su ofenzivni vezni igrač Jurica Poldrugač i napadač Tomislav Gudelj.

Zbog ozljede ruke izbivat će vratar Silić, pa se traži njegova zamjena,a Banovec i Perić otišli su na posudbu u Sesvete, dok će Vugrinec do kraja sezone biti u Dubravi TK . Varaždin u današnji susret ulazi bez Brodića, a koprivnička momčad bez Arbëra Hoxhe, koji,kao i Brodić, karijeru nastavlja u Dinamu. U Varaždin su došli Poldrugač i Gudelj.

- Svi znamo koliko nam Brodić značio, to se vidjelo kada ga u jesenskom dijelu sezone nije bilo u sastavu zbog ozljede. Morat ćemo ga nekako nadomjestiti, a bitno je da je Vukušić sada spreman i ga ne muče ozljede. Kojoj će momčadi to biti veći hendikep saznat ćemo danas, ali nadam se da ćemo uspjeti nadomjestiti Brodića,dok Slaven Belupo nema igrača takvog kalibra, koji bi mogao zamijeniti Hoxhu, tako da mislim da smo mi u maloj prednosti, ali opet oni su nam crna mačka i jako teško igramo s njima. Očekujem ponovno jako tešku utakmicu, ali nadam se i da je vrijeme da ih pobijedimo i osvojimo tri boda. Poldrugač se pokazao u vrhunskom svjetlu u prve dvije utakmice na turniru, dobro se uklopio od početka i kvalitetno je radio, a Gudelj je kvalitetna osoba i igrač i sigurno će nam biti od pomoći - rekao je Postonjski, koji se,kako ističe, osjeća jako dobro i jedva čeka početak proljetnog dijela prvenstva.