"Posljednji ples" Monike Bosilj u Italiji, slijedi put u trenerske vode Foto: Marcello Spina

"Posljednji ples" Monike Bosilj u Italiji, slijedi put u trenerske vode

| 17.1.2023. u 18:15h | Objavljeno u Sport

Varaždinska košarkašica Monika Bosilj proteklog ljeta, nakon što je prošlu sezonu završila igrajući za Košarkaški klub Šibenik, u srpnju je prešla u redove talijanskog trećeligaša Virtus Cagliari kojem pomaže na putu prema plasmanu u Drugu talijansku košarkašku ligu za žene. Na žalost, posljedice od ozljede koju je zaradila igrajući u poljskom AZN Poznanu ostavile su svoj danak te još uvijek igra sa smanjenom minutažom.

- Situacija je takva da koljeno još nije sjajno i tijekom zimskih praznika dobila sam inekciju da se obnovi hrskavica i da ne igram pod bolovima, tako da je situacija takva da igram dok ne osiguramo pobjedu, a u tom trenutku me vade van iz igre - istaknula je Bosilj.

Borba za playoff

Među boljim je igračicama lige i prema svemu sudeći Virtus će ove sezone sigurno izboriti svoje mjesto u playoffu za ulazak u viši rang. Očekuje se plasman u finale playoffa, a u finalu, ukoliko se plasiraju, također imaju dobre izglede za ulazak u drugu talijansku ligu.

- Neporažena smo ekipa i ne može nas nitko dobiti, ali najbitniji dio tek dolazi. Igramo sa regijom Sardinije playoff u svibnju. Mi do tada sigurno igramo. Prvi krug ćemo sigurno pobijediti, ali plan je da dođemo sve do finala, a ta utakmica će se igrati sredinom lipnja. Sve je moguće - objasnila je Bosilj.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...