ilustracija

Porazom bez posljedica od aktualnog prvaka Varaždin završio prvu prvoligašku sezonu

| 24.7.2020. u 20:45h | Objavljeno u Sport

Završila je utakmica 36.,posljednjeg kola HT Prve lige između Dinama i Varaždina, koju je aktualni prvak na stadionu u Maksimiru riješio u svoju korist rezultatom 2:0, golovima Majera u 9. i Ćužea u 42. minuti susreta. Bio je to susret u kojem je Dinamo imao 12 a Varaždin 10 udaraca prema golu, pri čemu je domaćim imao 5 a Varaždin tri udarca u okvir gola. U kornerima je bilo 4:4, a u posjedu lopte 53:47 za Dinamo. Nakon utakmice Dinamu je uručen pehar i medalje za osvojeni naslov prvaka. Medalje i pehar igračima je uručio predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Igra se tri minute sudačke nadoknade vremena.

U 90. minuti u igru kod Varaždina umjesto Drožđeka ušao je Fran Cerovčec, a umjesto Kolarića priliku je dobio Luka Mezga.

U 88. minuti priliku za treći gol imao je Gojak koji je primio loptu koja mu je poslana po zemlji s desne strane, ali ju je iz blizine poslao preko gola.

U 85. minuti kod Dinama Barišić je ušao u igru umjesto Kulenovića, a kod Varaždina na teren je ušao Mehdikhani, a izašao je Petković.

U 76. minuti trostruka izmjena kod Dinama i jedna kod varaždina. Umjesto Majera u igru je ušao Duvnjak, na gol je stao Josipović umjesto Zagorca, a igru je napustio i Đira umjesto kojeg je ušao Jularđija. Kod Varaždina igru je napustio Obregon,  a ušao je Benko.

U 71. minuti opomenut je Rodin zbog prekršaja nad Đirom na sredini terena Varaždina. Iz slobodnog udarca pucao je Majer, ali neprecizno.

U 67. minuti iz slobodnog udarca s oko 30 metara lijevo iskosa, nakon što je zaustavljen Đurasek, pokušao je Drožđek, no lopta je otišla zamalo pored gola.

U 62. minuti prva izmjena kod Dinama, umjesto Marina na teren je ušao Gojak.

U 61. minuti velika prilika za Varaždin. Kolarić je s desne strane napada Varaždina loptu ubacio na 5 metara u kazneni prostor Dinama gdje je u naletu bio Obregon, ali kolumbijski napadač u varaždinskom sastavu iz blizine nije uspio zatresti mrežu Zagorca.

U 59. minuti Lovro Majer je udarcem s oko 20 metara lijevo iskosa pogodio lijevu vratnicu gola već svladanog Nevistića.

Na početku drugog poluvremena, u 47. minuti, dobra prilika za Varaždin, nakon proboja desne strane napada lopta je vraćena u kazneni prostor Dinama, ali je udarac Đuraseka blokirala obrana Dinama.

Počelo je drugo poluvrijeme, promjena u momčadi Varaždna umjesto Mateja Senića u igri je Ivan Posavec. Kod Dinama nema promjena u momčadi u odnosu na sastav koji je počeo utakmicu.

Kraj prvog poluvremena, poslije kojeg Dinamo zasluženo vodi protiv Varaždina 2:0, golovima Majera u 9. i Ćužea u 42. minuti nadmetanja. Nakon prvog dijela Dinamo je imao šest udaraca od kojih dva u okvir gola, a Varaždin dva udarca oba u okvir gola. U kornerima je bilo 4:3 za Dinamo, a i posjed lopte je bio na strani domaćina 55:45 posto.

Igra se jedna minuta sudačke nadoknade vremena.

GOOL U 42. minuti Dinamo vodi 2:0. Nakon kornera s lijeve strane kojeg je izveo strijelac vodećeg gola Lovro Majer, lopta je na 7 metara od gola došla do samog Ćužea, koji je glavom loptu poslao u desnu vratnicu od koje je završlla u mreži.

U 39. minuti nakon akcije Đuraseka i Obregona, lopta je na lijevoj strani na 20-tak metara došla do Drožđeka, koji je pucao pod gredu gola Dinama, ali je vratar Zagorac loptu izbacio u kormer.

U 37. minuti brza akcija Varaždina po lijevoj strani, Drožđek je loptu ubacio u kazni prostor za Obregona, ali ispred njega u korner loptu izbacuje Moubandje.

Neće biti ništa od drugog gola Dinama jer je Marin, a potvrdio je VAR, bio u zaleđu nakon što je primio u lijevoj strani napada Dinama, a pred golom Varaždina od Ivanušeca, i prije nego što je u kaznenom prostoru gostiju uposlio Ćužea koji je udarcem po zemlji zatresao mrežu Nevistića.

U 30. minuti zatresla se mreža Varaždina nakon udarca Ćužea.,ali se provjerava na VAR-u da li je asisten marin bio u zaleđu.

U tijeku je 29. minuta, Dinamo kontrolira susret i igra se uglavnom na dijelu terena koji pripada Varaždinu.

U 21. minuti Đira je pucao po zemlji s oko 20 metara, gađao je desni donji kut gola Varaždina, ali je vratar Nevistić loptu rukom skrenuo u korner.

U 18. minuti nakon prekršaja Stolnika nad Marinom na oko 25 metara od gola, iz slobodnog udarca pucao je Kulenović, no lopta je završila iznad grede gola Varaždina.

GOOOL U 9. minuti Majer iz drugog pokušaja dovodi vodstvo Dinamu. S lijeve strane loptu je u kazneni prostor Varaždina ubacio Daničić, lopta je na desetak metara došla na glavu Majera, njegov udarac obranio je Nevistić, no lopta se ponovno odbila do Majera, koji je iz drugog pokušaja, udarcem po zemlji iz neposredne blizine, zatresao mrežu Varaždina, poslavši je u desnu stranu gola Nevistića, za vodstvo Dinama od 1:0.

U 4. minuti snažan udarac Mamića s oko 25 metara po zemlji prema golu Dinama, no lopta je blokirana i skrenuta u korner.

Sudac je Igor Pajač iz Zeline.

Dinamo je susret počeo u sastavu: Zagorac, Stojanović, Šutalo, Moubandje, Daničić, Đira, Ćuže, Majer, Ivanušec, Marić, Kulenović, a Varaždin je počeo u sastavu: Nevistić, Tkalčić, Stolnik, Rodin, Mamić, Senić, Đurasek, Kolarić, Petković, Drožđek i Obregon. Prije početka susreta bila je minuta šutnje za Peru Zlatara, doajena hrvatskog novinarstva. Domaćin u plavim dresovima, a Varaždin u narančastim majicama i plavim gačicama.

Na praznom maksimirskom stradionu, uz temperaturu zraka od 24 celzijeva stupnja i laganu kišu, u 18 sati i 55 minuta, počeo je susret 36. kola HT Prve lige između Dinama i Varaždina. Riječ je o susretu koji nema rezultatski značaj, jer je Dinamo već prije osigurao titulu, dok je Varaždin dva kola prije kraja prvenstva potvrdio ostanak u ligi i slijedeće sezone.