Pomlađena varaždinska ekipa nije imala izgleda protiv aktualnih i vjerojatno novih prvakinja, ekipe Dr. Časla Foto: Krešimir Đurić

Poraz pomlađene ekipe STK Varaždina od puno jačeg sastava Dr. Časla iz Zagreba

| 22.10.2017. u 13:05h | Objavljeno u Sport

U sklopu 3. kola ženske stolnoteniske Superlige ekipa STK Varaždina pretrpjela je prvi poraz. Bolje od Varaždinki bile su višestruke I aktualne prvakinje Hrvatske i jedne od favorita za osvajanje ovogodišnje lige prvaka, ekipa Dr. Časla iz Zagreba i to rezultatom 4:0.

U odnosu na standardnu postavu ekipa Dr. Časla koju čine „hrvatska kineskinja“ Sun Yiayi, te hrvatske i slovenska reprezentativka, za ovaj meč stigle su u još pojačanom sastavu sa trenutno 34. igračicom svijeta Yu Fu (kineskinjom s portugalskom putovnicom), koja je do sada igrala samo Ligu prvakinja.

Varaždinski sastav nastupio  je sa svojim mladim snagama, kadetskom reprezentativkom Tenom Kovaček, Jelenom Vukelić, najboljom mlađom kadetkinjom Hrvatske, te sada već iskusnom kadetkinjom Lucijom Sitar kojoj je to već treći nastup za seniorsku ekipu.

U takvom omjeru snaga rezultatske neizvjesnosti nije bilo, no igračice Saše Suhodolčana trenera STK Varaždin pružile su solidan otpor, te svima koji su nazočili subotnjem dvoboju, pokazale da varaždinski stolni tenis ima sjajnu budućnost.