ŽRK Koka Foto: Martin Novosel

Poraz Koke iz posljednjeg napada Umaga, domaćin na kraju slavio 28:27

| 26.9.2020. u 20:22h | Objavljeno u Sport

Danas je Koka odigrala svoj prvi susret novog prvenstva u Prvoj HRL za žene i upisala poraz na gostovanju kod Umaga 28:27 (13:13).

Loš start u susret je sigurno koštao Koku. Domaćin je poveo u prvih 10 minuta sa 7:2, držao prednost od pet gola sve do 22. minute kada je Koka počela smanjivati prednost domaćina, koju je anulirala na poluvremenu 13:13. Većim dijelom drugog poluvremena, igralo se gol za gol, ekipe su se izmjenjivale u vodstvu, sve do zadnjih 10 minuta kada je Koka držala rahlu prednost od 2 gola. Ipak, u samu završnicu se ušlo izjednačenim rezultatom ili vodstvom domaćina. Koka je ipak u zadnjoj minuti izborila sedmerac za remi s igračicom manje. Sedmerac je izborila i realizirala Suzana Furjan, ali na žalost, domaćin ipak koristi posljednji napad i uzima pobjedu za konačnih 28:27.

Ostaje žal jer je Koka mogla do pobjede unatoč tome što su nastupili bez ozlijeđenih Ivane Dežić i Ines Domjan. Suzana Furjan je bila najefikasnija strijelkinja s 10 golova, Matilda Mrazović je zabila osam, Tea Jalušić pet, Nera Kuzminski 2, dok su Nika Strahija i Katarina Mrazović zabili po jedan gol. Nakon prvog kola, slijedi reprezentativna pauza, a prenstvo se nastavlja 10. listpada domaćim susretom protiv Sinja.