Poraz ekipe Vindi u Požegi od lanjskih prvakinja lige

| 9.11.2015. u 12:40h | Objavljeno u Sport

Odigrano je 4. kolo ženske A2 lige Sjeveroistok između ekipa Vindi i Plamen Požega iz Požege. Utakmica je odigrana u ŠD Tomislav Princ u Požegi. Iako rezultat utakmice 52:35 za ekipu Požege sugerira da je utakmica bila u potpunoj kontroli domaćeg sastava, to zapravo nije bilo tako.

Ekipa Vindi odlično je otvorila utakmicu s dva ulaza Nike Premuž i ostvarila prednost, a uz obranu koja je bila dobra, prva četvrtina završila je rezultatom 10:9. U drugu četvrtinu varaždinske ekipa je ušla još spremnije, s još boljom obranom te se na poluvrijeme otišlo s prednošću od 4 koša za varaždinski sastav.

Oduševljenje u ekipe je bilo veliko s obzirom da je riječ o suparnicama koje su prošlogodišnji prvaci lige.

- Zbog čestog pada na početku treće četvrtine zadatak nam je bio održati prednost i spriječiti suparnice da krenu sa šutiranjem trica. Malim trenutkom nepažnje i ostavljanjem njihovih najboljih igračica na šutu za tricu samo na 2 sekunde, primili smo 4 trice u trećoj četvrtini te taj dio završavamo sa rezultatom 35:31 za domaću ekipu - rekla je trenerica ekipe Vindi Ida Šnidarić.

U četvrtoj četvrtini vidno umorne igračice Vindi nastavile su s nizom pogrešaka u napadu i postigle su samo dva koša, oba Lara Brezovec, što je dovelo do pobjede ekipe iz Požege. Najučinkovitije u varaždinskoj ekipi bile su Lara Brezovec i Karmen Petreković sa 10 deset i Nika Premuž s 8 postignutih koševa.

Sljedeće kolo varaždinska će ekipa biti slobodna, nakon čega slijede dvije utakmice u kojima Vindi očekuje pobjedu. Prvu utakmicu Varaždinke će igrati na domaćem terenu 21. studenog protiv ekipe Jabuka-Zaprešić, a drugu će odigrati u Čakovcu protiv ekipe Radosti.