POLUFINALE KUPA ŽNS Varteks protiv Ivančice lagani favorit, dok u susretu Bednje i Nedeljanca nema favorita Foto: arhiva Varaždinske vijesti

POLUFINALE KUPA ŽNS Varteks protiv Ivančice lagani favorit, dok u susretu Bednje i Nedeljanca nema favorita

| 17.4.2024. u 13:37h | Objavljeno u Sport

Danas će se od 17 sati igrati prve polufinalne utakmice Kupa varaždinskog Županijskog saveza. Bednja će na svom igralištu kod mosta u Beletincu ugostiti Nedeljanec,dok će Varteks na stadionu Sloboda u Varaždinu ugostiti Ivančicu. U polufinalu Kupa ŽNS-a vrijedi pravilo gola u gostima.

Varaždinski Varteks,koji se nalazi na četvrtom mjestu Treće NL Sjever, želi ove sezone osvojiti županijski Kup i tako ponoviti uspjeh iz sezone 2021./2022.

- U Kupu nema favorita i iznenađenja su uvijek moguća. Ivančica je vrlo dobra ekipa, bori se za sam vrh tablice u Elitnoj ligi i pokušat ćemo se postaviti tako da ne dopustimo nikakvo iznenađenje jer Kup je nama prioritet. Dobro ćemo se pripremiti izanalizirati ih, a ponavljam izuzetno su kvalitetna momčad i spremni su zapapriti Kup. Dvije su utakmice i finalist će biti poznat tek nakon uzvratnog susreta - rekao je trener Varteksa Zoran Vukelić.

Njegov kolega na klupi Ivančice iz Ivanca, momčadi koja se nalazi na petom mjestu tablice Elitne lige ŽNS-a, Ivica Cikač, mišljenja je da je Varteks apsolutni favorit u tim utakmicama.

- Imamo ekipu koja voli igrati nogomet i lakše nam je igrati protiv ekipa koje igraju tehnički nogomet, poput Varteksa. Nadamo se aktivnom rezultatu u prvom susretu,a onda ćemo pokušati napraviti sve u uzvratu u Ivancu da uđemo u finale Kupa, iako smo već i sada, plasmanom u polufinale, napravili veliki uspjeh. Naša momčad postigla je najviše golova u Elitnoj ligi, što govori o kvaliteti našeg napada, imali smo malo problema u obrani u prvom dijelu sezone, ali smo obranu stabilizirali. Ne vjerujem da će se pitanje finaliste riješiti već u prvom susretu u Varaždinu - naglasio je Cikač.

U Beletincu će se sastati momčadi koje se ove sezone bore za naslov prvaka Elitne lige ŽNS-a i imaju dosta problema s ozlijeđenim igračima.

- Da se nitko ne uvrijedi ovo su dvije najkvalitetnije momčadi Elitne lige. Igrački kadar diktira sve, a obje su momčadi zadesile brojne ozljede i rezultati nisu sukladni očekivanjima. Svake godine obje se momčadi bore se za vrh, pa u srijedu očekujemo jako dobru, zanimljivu i kvalitetnu utakmicu, a sigurno je da se ništa neće riješiti u jednom susretu. Polako kompletiramo igrački kadar, a na nedavnom susretu s Ivančicom ostao sam bez još jednog igrača, Mihaela Đurina i teško da će biti u kadru. Meni je ovo prva sezona u Bednji, ali znam da mi obično bolje igramo u Nedeljancu,a oni kod nas. Nadam se čvrstoj i dinamičnoj utakmici,fer i korektnoj, kao i da će suci biti na nivou kao i do sada. Teško je prognozirati rezultat, ali veselila bi me pobjeda bilo kojim rezultatom pod uvjetom da ne primimo gol u srijedu. Nema favorita, jako dobro se međusobno poznajemo, a presudit će individualna kvaliteta - rekao je trener Bednje Andrija Balajić.

- Mi i Bednja ne znamo igrati na neriješeni rezultat, uvijek je u našim susretima bilo puno golova, tako da očekujem zanimljivu utakmica. Neka sve bude fer i korektno, a tko bude bolji neka pobijedi. Nema favorita, vidjeli smo u dosadašnjim ogledima da su oni imali više uspjeha na našem terenu, a mi na njihovom. Mislim da će se pitanje finalista odlučivati u Nedeljanca, odnosno da ni jedna momčad neće stvoriti odlučujuću prednost već ove srijede, iako to je nogomet i sve je moguće. Obje momčadi očekuju prolaz u finale, sve su opcije otvorene i zaista je zanimljiv naš polufinalni par. U srijedu očekujem pobjedu, recimo s 2:1, ali najvažnije je da u Beletincu postignemo gol - razmišljanja su trenera Nedeljanca Damira Maretića.

Uzvratne će se utakmice igrati 1. svibnja.