Enes Garibović najavio borbu za medalju

Enes Garibović danas putuje u Jakartu na SP u karateu

M.N./Varaždinske vijesti | 8.11.2015. u 14:07h | Objavljeno u Sport

Član Karate kluba „Varaždin“ i hrvatski reprezentativac, Enes Garibović, danas putuje u Jakaratu gdje se održava Svjetsko prvenstvo u karateu za juniore, kadete i mlađe seniore od 12. do 15. studenog. Prije puta, na konferenciji za novinare u organizaciji Zajednice športskih udruga Grada Varaždina, Enes je najavio očekivanja na samom Prvenstvu.

-To je jedinstvena prilika koja se pruža sportašu. Cilj je biti najbolji što možeš i dati sve od sebe. Kada date sve od sebe onda ni medalja nije daleko - izjavio je Garibović.

Što se tiče forme, Enes je i više nego zadovoljan budući se u posljednjih šest mjeseci radilo izuzetno naporno, a intenzitet treninga je bio jedan ili čak dva dnevno.

-Fizički se osjećam spremno, no dosta je bitna glava i psihološko stanje dan prije i na sam dan natjecanja. Važno je biti opušten i uživati u mečevima i to je ključ rezultata i uspjeha - izjavio je Graibović.

Zajedno s Enesom, put Jakarte ide i njegov otac, trener i izbornik juniorske i mlađe seniorske reprezentacije, Esad Garibović. Inače, Enes uz već sada istaknutu sportsku karijeru ima i akademsku karijeru budući je uspješan student druge godine FER-a.